A Magyar Államkincstár hamarosan Vácott is értékesítési pontot nyit

Folyamatosan emelkedik a lakosság állampapírállománya, már meghaladja a 8700 milliárd forintot – közölte a pénzügyi tárca államtitkára csütörtökön Cegléden a Magyar Államkincstár új állampapír-értékesítési pontjának átadásán. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a Magyar Államkincstár hamarosan Vácott is hasonló értékesítési pontot nyit.

Banai Péter Benő elmondta, hogy az állampapírok hozzávetően 30 százalékát a Magyar Államkincstárnál vásárolják az emberek. A kormány törekvése, hogy 2023-ra az államadósság finanszírozásából a lakosság 27 százalékos arányban vegye ki a részét, ami 11 ezermilliárd forintnyi államkötvényt jelent. Az is cél, hogy a Magyar Államkincstárnál vásárolt papírok aránya érje el az 50 százalékot. A vásárlással kapcsolatos szolgáltatás ingyenes, ami növeli a vonzerejét – tette hozzá.

A lakosság állampapír iránti fokozódó igényeinek kiszolgálására 22 értékesítési iroda működik a megyeszékhelyeken és Budapesten – mondta Banai Péter Benő. Ezeken kívül 56 olyan értékesítési pontból áll a hálózat, amely heti legalább egy alkalommal fogadja az ügyfeleket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments