A miniszter tiltott, a városháza közölte: elmarad az idei ünnepség

Sajnálatos módon a péntekre tervezett Esélyegyenlőségi Nap elmarad – küldte szét a körlevelet a városháza csütörtökön délelőtt. Kásler Miklós miniszter ugyanis megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-t.

A tárca vezetője a koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozása érdekében döntött az intézkedésről – tartalmazza a közlemény.

Eszerint a szakmai tanácskozások, a közfeladat ellátásához közvetlenül kapcsolódó rendezvényeken kívül, kizárólag online módon tarthatóak meg. Mint írták: az intézményvezetőknek küldött miniszteri utasításhoz csatolt eljárásrend részletesen leírja, hogy az online módon nem megtartható rendezvények szervezőinek és résztvevőinek milyen szabályokat kell betartaniuk.

Ugyanakkor, a közfeladat ellátásához szükséges konferenciákat előre be kell jelenteni a megrendezés helye szerint illetékes népegészségügyi hatóságnak, amely a helyszín és a körülmények ismeretében meghatározza a rendezvényen egy időben jelenlévők maximális létszámát. A hatóságok a rendezvények helyszínein szúrópróbaszerű ellenőrzést végeznek.

A városháza közlése szerint a Fogyatékossággal élő Váci Emberekért és a Vác Város Kiváló Diákja kitüntető címek átadására a képviselőtestületi ülésen szeptember 23-án 8 órakor kerül sor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments