A talapzatára emelték a vár alatti domb mögött a Duna-parton az Attila-szobrot

Szerdán délelőtt szállították Vácra a már két éve megígért Attila-szobrot és állították fel a Duna-parton talapzatára. A műalkotás felállításáról 2018 végén született kormányzati döntés. Akkor az hangzott el: a jövő év, tehát 2019 végére már állhat a Duna-parton az Attila-szobor. Mint korábban megírtuk, a kormány 74 millió forintot adott a projektre.

A szobor, amely a főtéren álló első világháborús emlékművet is jegyző Cser Károly alkotása, már a harmincas években elkészült, de soha nem került felállításra – emelte ki 2018 decemberében Rétvári Bence. Az államtitkár szerint a hun király szobrának felállítása a magyarság eredetével kapcsolatos újabb vitákat is ki fog majd váltani, de szerinte fontos, hogy az erről a témáról folyó párbeszéd mindig élénk legyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments