Elindult a második Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúra

Elindult a második Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúra szombaton. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a biciklizés, kirándulás, futás mind olyan sport, amely a járvány ideje alatt is szabadon űzhető.

Elmondta, hogy tavaly rendezték meg először a teljesítménytúrát, amelyre az idén  megháromszorozódott a jelentkezés, így közel 400-an vettek részt a starton.

Az Emmi államtitkára azt mondta, hogy a kerékpározás igen népszerű Magyarországon, és a felnőttek 70 százaléka biciklizik, 67 százalékának pedig saját kerékpárja van. Hozzátette, hogy ezért fontos a túrák szervezése mellett a kerékpárutak építése is.

Az elmúlt 10 évben 1500 kilométer új bicikliút épült, és már kerékpárúton megközelíthető a Dunakanyar, a Börzsöny, az Ipoly térsége is. A határfolyó mindkét oldalán párhuzamosan folynak a kerékpárút-fejlesztések, jelenleg a szobi oldalon 12 kilométer, a másikon pedig 11 kilométer bicikliút épül magyar, illetve európai uniós forrásból, összesen 1 milliárd forint értékben – fűzte hozzá Rétvári Bence. (fotó: MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments