Ha nem is látjuk, tudnunk kell: Vácon is jelen van a koronavírus

Vácon is jelen van a koronavírus. Még ha nem is látjuk, nem is hallunk megbetegedésről, jobb, ha tudjuk: itt van. Ezért is lenne nagyon fontos, hogy mindenki komolyan vegye és betartsa a kötelezően előírt intézkedéseket – int mindenkit dr. Bánhidi Péter háziorvos, a helyi operatív törzs orvosszakmai vezetője. „Minden korábbi intézkedés életben van még. Mind az egészségügy felé lévő korlátozások, mind a kötelező maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedésen” – hívta fel a figyelmet.

A szakember egyet ért Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával, aki nemrég azt mondta, hogy több dolgot is javasolna a járvány visszaszorítása érdekében: megoldaná a magas rizikójú emberek állami szűrését, ide sorolva a tanárokat is; visszaállítaná a vásárlási sávot; betiltaná az éjszakai bulikat és zárt helyen elrendelné a kötelező maszkhasználatot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

„Ellenőrizni és szükség esetén büntetni is kell azokat, akik nem tartják be a kötelezően előírt intézkedéseket, ezt kívánja a közösség érdeke” – véli dr. Bánhidi Péter. Szerinte sajnos ma sokan nem veszik komolyan az előírásokat. A másik, amire fel kell hívni szerinte az emberek figyelmét, az az, hogy hogyan viseljük a maszkot.

„Az nem jó, ha az orr alá le van tolva, vagy az állon van. A vírus nem ismeri ezt a viccet. Itt van Vácon is a vírus, egyre többet tesztelünk, egyre több a beteg. Minden nap vannak gyanús esetek” – mondta. Hozzátette: még mindig mindenben első a háziorvos. Ha bármi panasza van valakinek, fel kell hívnia orvosát, aki eldönti, hogy szorul-e kezelésre, kell-e a személyes találkozás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments