Jótékony könyvvásárt tart a Deákvári Patika a Zöld Menedék javára

Jótékonysági könyvvásárt tart a Deákvári Patika a Zöld Menedék állatotthonának javára, akiknek a menhelye súlyosan megsérült a hétvégi viharban – tájékoztatta lapunkat Tótváradi-Nagy Bence képviselő.

Molnár Zsuzsanna a gyógyszertár tulajdonosa lapunknak elmondta: hétvégén értesültek az állatmenhelyet ért szerencsétlenségről, ami a múltkori tűzkár után megint csak komoly gondot okozott nekik.

„Úgy gondoltuk, hogy a gazdátlan állatok segítése egy olyan dolog, ami össze tudja fogni az embereket, és jelképes összeggel sokan segítenének nekik” – mondta.

A könyvek Zsuzsannáék szüleinek hagyatéka. Nagyon sok könyvük volt, amit nemrégiben válogattak át a húgával.

„Sok olyan volt közte, amit nem tudunk hely hiányában megtartani, de túl értékesek ahhoz, hogy a szelektív kukában végezzék. Több iskolát, könyvtárat kerestünk meg, de nekik sem kell, nem tudják hova rakni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Így döntöttek amellett, hogy a Deákvári Patika oldalában kipakolják a könyveiket, és megpróbálnak gyűjtést szervezni.

„Hétfőn délelőtt 10 óra körül kezdtük a jótékonysági gyűjtést, a kis alakú könyvekért 100 forintot, a nagy alakú albumokért, lexikonokért 200 forintot kérünk. Sokan csak adakoznak, nem is visznek könyvet. Nemrég ürítettük a becsületkasszát, eddig 22 ezer forint gyűlt össze” – tette hozzá hétfőn délután Zsuzsanna.

A gyűjtést a készlet erejéig tartják, de ma még biztosan megtalálják a könyveket a patika oldalán.

„A húgommal, Karolával úgy tervezzük, hogy a végső adomány összegét egy szép kerek összegre egészítjük ki, és ezt utaljuk át a Zöld Menedéknek” – mondta végezetül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments