Kié a gazos terület: vita az Ambró Ferenc utcai füvekről

Az Ambró Ferenc utca mellett húzódó zöld sáv elhanyagoltságáról, valamint a deákvári vízfogó terültének gazosságáról beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Mokánszky Zoltán, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője. Mint kiemelte: Vác szerinte egyáltalán nem hasonlít egy osztrák kisvároshoz. A városháza szerint a képviselőnek inkább a városszépítő programokon kellene részt vennie, mint kritizálnia.

„A balliberális szivárvány koalíció avval kampányolt, hogy ha megnyerik a választásokat, akkor csinálnak egy nagy, városi nagytakarítást és folyamatosan rendben és karban fogják tartani a települést. Azóta eltelt több, mint 11 hónap és mindenki láthatja az eredményt. A kérdés csak az, hogy ez a színvonal lejjebb is fog-e még menni?”

Mokánszky szerint a városban több helyen is olyan érzése van az embernek, mintha Csernobilban lenne, vagy a Jurassic Park-ot nézné.

„Méteres gaz van itt is. Nem is csak az a baj, hogy gazos, hanem az, hogy tele van különféle allergén növényekkel, például parlagfűvel is, amely megnehezíti az allergiások életét itt a Lajostelepen” – mondta. Hozzátette: nem érti, miért büntetik ezzel a választópolgárokat.
Beszélt arról is a képviselő, hogy a deákvári vízfogónál is hasonló a helyzet, ahol körben a szélét ugyan lekaszáltak a területnek, de a többi részét érintetlenül hagyták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

„A másik fontos kérdés, amelyet a napokban többen is jeleztek, hogy a derecskei szennyvíztisztító telepnél óriási a bűz, fekália szag van” – mondta.

Végül pedig kérte a városvezetést, hogy az általa felsorolt problémákat minél előbb oldják meg és tájékoztassák a lakosságot a telepnél történtekről is.

A városháza reagált a képviselő kijelentéseire

Talán jogos elvárás Mokánszky Zoltán felé, hogy vegye észre az elmúlt pár nap természetszépítő, környezetvédő, szemétszedő akcióit, kezdeményezzen ilyeneket, azokon vegyen részt. Örömteli azonban, hogy észrevette a vízfogónál zajlott munkát. Alsóvárosra látogatva megnézhetné a lakótelepi részek jelentős, évek óta el nem végzett kertészeti munkáinak pótlását.

De példamutatást részéről ezúttal is hiába vártunk. Nem ment el a ligettakarításra, nem társult deákvári képviselőtársa, Tótváradi-Nagy Bence buszmegállót rendbetevő akciójához, és tudomásunk szerint egyetlen polgártársunknak sem segít füvet nyírni, mint ahogy azt Vác egyik jelenlegi alpolgármestere tette.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Mokánszky Zoltán emlékezhetne rá, hogy alpolgármestersége idején is hasonló viszonyok uralkodtak Lajostelepen és a vízfogónál, mint amit most kifogásol.

A volt alpolgármester olyan ingatlan kaszálását kéri számon a városvezetésen, amely állami (MÁV) tulajdon vagy a vasúttársaság által kezelendő zöld terület. Márpedig az Ambró Ferenc utca a vasút felöli zöld része ilyen. Sajnálatos, hogy körzetében nem ismeri a tulajdon- és kötelezettségi viszonyokat. Az állam már így is százmilliós nagyságrendben vett el pénzt az önkormányzattól. Ha valóban a terület gazosságával van gondja a képviselőnek, akkor nem sajtótájékoztatót kellett volna tartania, hanem a MÁV-hoz fordulhatott volna. Helyette a városháza most megteszi ezt.

A váciak várnak arra, hogy Mokánszky Zoltán visszafizesse azt az általa felvett milliós nagyságrendű összeget, melyet a felügyelő bizottsági tagsága során törvénytelenül kapott. Mert a váci költségvetésnek ezekre a pénzekre is szüksége lenne az elvonások miatti nehéz gazdasági helyzetben, amit csak tetéz Mokánszky úr alpolgármesterségének öröksége: a többszázmilliós tartozásállomány és ki nem fizetett számlák, melyek önmagukban is rendkívül komoly terhet róttak a költségvetésre – írják közleményükben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments