Kié a gazos terület: vita az Ambró Ferenc utcai füvekről

Az Ambró Ferenc utca mellett húzódó zöld sáv elhanyagoltságáról, valamint a deákvári vízfogó terültének gazosságáról beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Mokánszky Zoltán, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője. Mint kiemelte: Vác szerinte egyáltalán nem hasonlít egy osztrák kisvároshoz. A városháza szerint a képviselőnek inkább a városszépítő programokon kellene részt vennie, mint kritizálnia.

„A balliberális szivárvány koalíció avval kampányolt, hogy ha megnyerik a választásokat, akkor csinálnak egy nagy, városi nagytakarítást és folyamatosan rendben és karban fogják tartani a települést. Azóta eltelt több, mint 11 hónap és mindenki láthatja az eredményt. A kérdés csak az, hogy ez a színvonal lejjebb is fog-e még menni?”

Mokánszky szerint a városban több helyen is olyan érzése van az embernek, mintha Csernobilban lenne, vagy a Jurassic Park-ot nézné.

„Méteres gaz van itt is. Nem is csak az a baj, hogy gazos, hanem az, hogy tele van különféle allergén növényekkel, például parlagfűvel is, amely megnehezíti az allergiások életét itt a Lajostelepen” – mondta. Hozzátette: nem érti, miért büntetik ezzel a választópolgárokat.
Beszélt arról is a képviselő, hogy a deákvári vízfogónál is hasonló a helyzet, ahol körben a szélét ugyan lekaszáltak a területnek, de a többi részét érintetlenül hagyták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A TAZE TSE táncosai taroltak Balatonfüreden

„A másik fontos kérdés, amelyet a napokban többen is jeleztek, hogy a derecskei szennyvíztisztító telepnél óriási a bűz, fekália szag van” – mondta.

Végül pedig kérte a városvezetést, hogy az általa felsorolt problémákat minél előbb oldják meg és tájékoztassák a lakosságot a telepnél történtekről is.

A városháza reagált a képviselő kijelentéseire

Talán jogos elvárás Mokánszky Zoltán felé, hogy vegye észre az elmúlt pár nap természetszépítő, környezetvédő, szemétszedő akcióit, kezdeményezzen ilyeneket, azokon vegyen részt. Örömteli azonban, hogy észrevette a vízfogónál zajlott munkát. Alsóvárosra látogatva megnézhetné a lakótelepi részek jelentős, évek óta el nem végzett kertészeti munkáinak pótlását.

De példamutatást részéről ezúttal is hiába vártunk. Nem ment el a ligettakarításra, nem társult deákvári képviselőtársa, Tótváradi-Nagy Bence buszmegállót rendbetevő akciójához, és tudomásunk szerint egyetlen polgártársunknak sem segít füvet nyírni, mint ahogy azt Vác egyik jelenlegi alpolgármestere tette.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mokánszky Zoltán szerint tavalyi avar van a Hekli parkban

Mokánszky Zoltán emlékezhetne rá, hogy alpolgármestersége idején is hasonló viszonyok uralkodtak Lajostelepen és a vízfogónál, mint amit most kifogásol.

A volt alpolgármester olyan ingatlan kaszálását kéri számon a városvezetésen, amely állami (MÁV) tulajdon vagy a vasúttársaság által kezelendő zöld terület. Márpedig az Ambró Ferenc utca a vasút felöli zöld része ilyen. Sajnálatos, hogy körzetében nem ismeri a tulajdon- és kötelezettségi viszonyokat. Az állam már így is százmilliós nagyságrendben vett el pénzt az önkormányzattól. Ha valóban a terület gazosságával van gondja a képviselőnek, akkor nem sajtótájékoztatót kellett volna tartania, hanem a MÁV-hoz fordulhatott volna. Helyette a városháza most megteszi ezt.

A váciak várnak arra, hogy Mokánszky Zoltán visszafizesse azt az általa felvett milliós nagyságrendű összeget, melyet a felügyelő bizottsági tagsága során törvénytelenül kapott. Mert a váci költségvetésnek ezekre a pénzekre is szüksége lenne az elvonások miatti nehéz gazdasági helyzetben, amit csak tetéz Mokánszky úr alpolgármesterségének öröksége: a többszázmilliós tartozásállomány és ki nem fizetett számlák, melyek önmagukban is rendkívül komoly terhet róttak a költségvetésre – írják közleményükben. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments