Koronavírus: Budapest északi részén is egyre nagyobb kockázatra figyelmeztetnek

Nyíregyházán, Budapest északi és központi területein, Debrecenben növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 36. héten végzett szennyvízvizsgálatok. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. Fontos hangsúlyozni, hogy a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, tehát az eredmények arra utalnak, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A NNK által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A friss adatokat tanulmányozva a váciak számára figyelmeztető: a főváros északi részén van például a városunkból ingázók által használt Nyugati pályaudvar és erre a részre esnek a legfontosabb tömegközlekedési csomópontok is. Az óvatosság tehát nem csak indokolt, hanem kötelező minden ember számára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Muzsika a Kertben

Az állam által publikált adatokat tartalmazó térkép szerint Budapesten jelenleg 4260 fertőzöttet tartanak nyilván, megyénkben pedig 1404-et. Pest megye mellett Fejér és Komárom-Esztergom megye tartozik mlég a piros zónába. A legkevesebb fertőzött Békésben van, számuk alig több mint félszáz.

Az esetszámok növekedése miatt – csak kedden több mint 340 új fertőzöttet regisztráltak – a főváros például nemrég jelentette be, nyolcezer forintra fogják büntetni azt, aki maszk nélkül vagy a maszkot rosszul viselve veszi igénybe a tömegközlekedést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments