Koronavírus: Budapest északi részén is egyre nagyobb kockázatra figyelmeztetnek

Nyíregyházán, Budapest északi és központi területein, Debrecenben növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 36. héten végzett szennyvízvizsgálatok. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. Fontos hangsúlyozni, hogy a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, tehát az eredmények arra utalnak, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A NNK által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A friss adatokat tanulmányozva a váciak számára figyelmeztető: a főváros északi részén van például a városunkból ingázók által használt Nyugati pályaudvar és erre a részre esnek a legfontosabb tömegközlekedési csomópontok is. Az óvatosság tehát nem csak indokolt, hanem kötelező minden ember számára.

Az állam által publikált adatokat tartalmazó térkép szerint Budapesten jelenleg 4260 fertőzöttet tartanak nyilván, megyénkben pedig 1404-et. Pest megye mellett Fejér és Komárom-Esztergom megye tartozik mlég a piros zónába. A legkevesebb fertőzött Békésben van, számuk alig több mint félszáz.

Az esetszámok növekedése miatt – csak kedden több mint 340 új fertőzöttet regisztráltak – a főváros például nemrég jelentette be, nyolcezer forintra fogják büntetni azt, aki maszk nélkül vagy a maszkot rosszul viselve veszi igénybe a tömegközlekedést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments