Ma reggel újranyitották az ALDI-t, egész nap tele volt a parkoló

Csütörtökön reggel újranyitották az ALDI-t Vácon. Az üzlet teljesen új arcát mutatja: megújult a külső és tágasabb, szebb lett a belső. A mintegy ezerszáz négyzetméteres eladótérben az áruházlánctól már megszokott elrendezésben és színvonalon sok féle termék közül lehet válogatni. A vásárlók kíváncsiságát jelzi, hogy a délelőtt folyamán olyan nagy volt a forgalom, hogy a parkolóban alig lehetett helyet találni.

Az ALDI hét évvel ezelőtt nyitott Vácon, ám az eltelt időszakban folyamatosan jelentek meg olyan vásárlói igények, amelyeket már csak egy átépítéssel lehetett kielégíteni. Ezért fogott bele a cég a beruházásba. A június végi bezárás után feszített munka következett és két hónap alatt gyakorlatilag teljesen átalakították a rendelkezésre álló épületet. Erre több száz millió forintot költöttek – tájékoztatták a Váci Naplót.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„Egy olyan üzletet nyitottunk most meg, amely a huszonegyedik századi színvonalnak megfelel és ráadásul egy kényelmesebb, komfortosabb bevásárlási lehetőséget kínál a váciaknak” – fogalmazott Kulcsár Dénes, az ALDI Magyarország ügyvezető igazgatója. „Ha most valaki belép az üzletbe, azonnal észreveszi a változásokat, hiszen egy teljesen új bolti koncepcióval álltunk elő. Az új boltjainkat már ez alapján építjük meg. Jelenleg a váci a cég legkorszerűbb, egyúttal Magyarországon az egyik legnagyobb alapterületű áruháza.”

A munkálatok során alapvető szempont volt az energiahatékonyság növelése. Ezért például a beruházás során kicserélték a fűtési rendszert egy hatékonyabb, kevesebb energiát felhasználó hálózatra és a belső térben most már ledvilágítást használnak. Hasznosítják a hulladékhőt, a kintről beáramló friss, télen hideg levegőt ezzel mintegy előmelegítik, mielőtt felhasználják a fűtésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Ugyancsak nem megszokott, hogy egy átépítés során gondolnak az autóval közlekedőkre: felújították a parkolót, ahol már lehetőség van az elektromos autók töltésére is. És bekapcsolódtak az egyre népszerűbb Foxpost csomagküldő hálózatba is, így az üzlet mögött elhelyezett automatát használva indíthatunk vagy fogadhatunk küldeményeket.

Kulcsár Dénes elmondta: a vásárlók a régi váci aldis csapattal találkozhatnak a felújítás után is. Jelenleg húsz-huszonöt munkatárssal dolgoznak, de szeretnék bővíteni a létszámot. Azt remélik, hogy az új üzletben a korábbinál nagyobb lesz majd a forgalom és ezzel meg tudják teremteni a lehetőségét új munkahelyek kialakításának.

„Vác fejlődése azt jelzi számunkra, hogy minden jel szerint jó döntést hoztunk és érdemes a városban és a környéken élőkre alapozva fejleszteni. Reméljük, hogy az emberek megszeretik a megújult üzletet és megtalálják azokat az árucikkeket nálunk, amelyre szükségük van” – mondta befejezésül az ügyvezető igazgató. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments