Nagy ünnepség volt: átadták a felújított Reménység sportcentrumot

Szombaton átadták a váci Vanyek Béla Sportcentrumot. Az összesen 1240 négyzetméteres épület két szinten biztosít sportolási lehetőséget a szakosztályoknak és a váci, valamint környékbeli lakosoknak. Egy országos szintű atlétikai központ jött létre Vácon, amelynek jó gazdája a Váci Reménység Egyesület és amelyhez a kormányzat 774 millió forinttal járult hozzá – mondta köszöntőjében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

Rétvári Bence felidézte: ma csaknem kétszer annyi magyar sportol rendszeresen, mint tíz évvel ezelőtt és ez meghaladja az európai uniós átlagot. Az eredmény köszönhető annak is, hogy 2019-re az új és felújított sportlétesítmények száma meghaladta a 2500-at. 51 új tanuszoda, valamint 89 új tornaterem épült – tette hozzá. A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra is, hogy Vác még soha nem kapott olyan mértékű kormányzati támogatást, mint az elmúlt két évben. Ez összességében több mint 14 milliárd forintot jelent, ami a város éves költségvetésének majdnem a kétszerese.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Vonat elé hajtott egy személyautó Vác közelében egy vasúti átjáróban

“A kormányzat támogatása az elmúlt években két évnyi pluszt adott Vác fejlődéséhez” – fogalmazott Rétvári Bence, hozzátéve: “ez olyan mértékű többlet kormányzati fejlesztést, támogatást jelent az itt élőknek, amire emberemlékezet óta nem volt példa”.

A Vanyek Béla (1893-1966) kanonok nevét viselő edzőközpont a Váci Reménység Egyesület fenntartásában működik és a Váci Egyházmegye tulajdonában áll. A korszerűsítéssel létrejött egy 1200 négyzetméteres, minden igényt kielégítő edzőközpont és egy hatsávos atlétikapályát is kialakítottak.

Pályaszinten létrehoztak egy atlétikai edzőtermet, futófolyosót, bemelegítő termet, továbbá négy mosdót, két öltözőt, két zuhanyzót, előtereket és közlekedőket. Az utcaszinten helyet kapott egyebek mellett egy vívóterem három öltözővel és két zuhanyzóval – tudósít az MTI.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Néhány egyszerű szabály betartásával sokat tehetünk a fertőzés ellen

Az ünnepi eseményen a klub elnöke, Kovács Örs Levente köszöntőjét különböző sportversenyek, bemutatók követték. A résztvevők megemlékeztek a nemrég elhunyt váci atléta edzőről, a Pro Urbe díjas Szikora Gyuláról. Délután egykor Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök szentelte fel a megújult létesítményt. Az avatóünnepségen városunk polgármesterén, Matkovich Ilonán kívül jelen volt az országos vívószövetség, továbbá az atlétikai szövetség alelnöke is – írja a városi honlap.

A sportcentrum hivatalos átadóját a Misztrál zenekar előadása zárta. (fotó: Facebook)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments