Nyílt levél a városvezetéshez főzőkonyha-ügyben, a válasz is megvan

Hiányolja a megbízható és tényeken alapuló tájékoztatást az intézmény konyháját érintő önkormányzati lépéssel kapcsolatban Ványi Lászlóné, a Cházár András EGYMI vezetője. Úgy értesültek ugyanis, hogy a „képviselőtestület egy része, a mögöttünk hagyott időszakban azt a döntést hozta, hogy a 218 éve fogyatékkal élők nevelését és oktatását ellátó bentlakásos (kollégiumot is működtető) intézmény főzőkonyháját tálaló konyhaként üzemelteti tovább”. A városháza szerint azonban mindössze annyi történt, hogy a főzés egy másik épületben történik a jövőben.

„Augusztus 24-én emailben azzal a kéréssel fordultam Önhöz, hogy a képviselőtestület felé ügyünket előterjesztés formájában vitára bocsájtani szíveskedjék, hogy arról nyílt szavazással dönthessen a képviselőtestület még a 2020/2021-es tanév megkezdése előtt, mivel szeretnénk, ha intézményünkben főzőkonyhaként működhetne tovább a közétkeztetési szolgáltatás. 2020. augusztus 27-én testületi ülést tartottak, de kérésemet nem vette figyelembe és a Cházár András EGYMI konyhai szolgáltatásával kapcsolatban nem készült előterjesztés, így esélyt sem adott az ügy megvitatására” – írja az intézményvezető, aki pár napja nyílt levélben szólította meg Matkovich Ilona polgármestert és arra kérte, hogy a közétkeztetést náluk főzőkonyha működtetésével biztosítsák a továbbiakban is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A városháza szerint jó megoldás született

„Vác önkormányzatának törvény írja elő, hogy az állami iskolákban megszervezze, biztosítsa a közétkeztetést. Ennek a város eddig és a jövőben is eleget tesz.

Értetlenül állunk az igazgató asszony levelében megfogalmazott állítások előtt. A Március 15. téri intézményben ugyanaz a konyha fog működni, mint eddig, azok a munkatársak szolgálják majd fel az ételeket, akik eddig is. A gyermekek ellátása az eddigi minőségben valósul meg úgy, hogy az aggódó igazgatónő alá tartozó másik épületben történik a főzés, ahonnan egyébként az iskola más diákjai évtizedek óta ellátásra kerülnek. Vagyis az iskolához tartozó összes diák főzött étellel való ellátása egy konyháról lesz biztosítva.

Ebben a rendszerben kerül ellátásra – szintén évtizedek óta – több középiskola és sok óvoda, valamint több szociális intézmény is Vácott. Ezt a rendszert sem az előző városvezetések, sem a mostani nem akarta megváltoztatni úgy, hogy minden iskolában, óvodában, tagintézményben főzőkonyha működjön, mert ez a jelentősen megnövekedett költségek miatt a város gazdasági csődjét is eredményezhetné.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A polgármester és a város gazdasági hivatala az igazgató kérdéseire válaszolt, a szükséges tájékoztatást megadta. Az iskola minden tanulójának közétkeztetése a továbbiakban is változatlan színvonalon biztosított marad” – reagált a nyílt levélre a városháza. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments