Palotakoncert: egy opera premierje előtti ősbemutató is volt

A legutóbbi, februárban tartott ilyen eseményt követő hosszú szünet után szeptember 20-án újra kimagasló színvonalú komolyzenei élményben lehetett részük a jelenlévőknek a püspöki palota dísztermében. Ezúttal Szelek szárnyán címmel Megyesi Schwartz Lúcia és Manuel Betancourt Camino operaénekes, illetve kísérőként Bizják Dóra zongoraművész örvendeztette meg a  közönséget egy nagyszerű műsorral.

A koncertprogram első részében az énekművészek klasszikus dalokat adtak elő zongorakísérettel, a folytatásban pedig operaáriákat.

Az est koronája egy kevéssé ismert opera magyarországi premierje előtti ősbemutató volt, ugyanis Megyesi Schwartz Lúcia előadásában, Bizják Dóra közreműködésével elhangzott egy ária François-Adrien Boieldieu: Benyovszky Móric, avagy a kamcsatkai száműzöttek című hangversenyművéből.

Lonkay Márta szervező tájékoztatása szerint az október 25-én tartandó következő palotakoncerten a Trio Ritorno kamaraegyüttes Haydn-, J. S. Bach- Felix Mendelssohn Bartoldy műveiből válogatott – hangversenyét hallhatja majd a közönség. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments