Petke Lajos és a Royal Fitness Klub csapata kapta az idei esélyegyenlőségi díjakat

A szeptemberi testületi ülés előtt adták át a Fogyatékkal Élő Váci Emberekért egyéni és közösségi díját, melyet ebben az évben Petke Lajos és a Royal Fitness Club csapata vehetett át a város vezetőitől. Bár a kitüntetéseket az Esélyegyenlőségi Nap keretében tervezték átadni szeptember elején, a járvány miatt azonban az ünnepség elmaradt.

Ebben az évben az egyéni díjat Petke Lajos kapta, kiváló, sokoldalú és empatikus munkájáért, amelyet a váci siketek sorstársaként és helyi szervezetének tagjaként, valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnökségi tagjaként fáradhatatlanul végez.

A közösségi kitüntető címet ezúttal a Royal Fitness Klub csapata kapta meg fáradhatatlan, együttérző és sokoldalú munkájáért, melyet évek óta végez a fogyatékossággal élő emberekért, életminőségük javításáért. A díjat Klein István vette át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Már igényelhetik a rászorulók az élelmiszercsomagokat

A díjazottak érdemeit is méltatta Inotay Gergely alpolgármester rövid beszédében.

Jonathan Sachs brit filozófus azt mondja: „Az olyanok tesznek naggyá bennünket, akik másmilyenek, mint mi.” Milyen egyszerű, mégis milyen igaz mottó, kiváló felütése a mai díjátadásnak.

Kérem, engedjék meg, hogy az elsőre tán nehezen egymás mellé illeszthető két fogalmat kiemeljem: esélyegyenlőség és fogyatékkal élők. Pedig ezeket a falakat – az egymás mellé nem illesztést – csak a Sachs mottónak alárendelődni nem tudók építik szemre fogyaték nélkül élők és fogyatékkal élők közé.” Hozzátette: az ilyen alkalmak mentén alakulunk, mint a mostani díjátadás is.

„Amikor szándékkal és tudatosan rendezzük egymás mellé fenti két szót. Amikor nem csak hirdetjük, hanem hisszük is, hovatovább teszünk is érte, hogy ez a két szó természetes közege és együtthatója legyen egymásnak. Amikor megjutalmazzuk azon embertársainkat, akiknek mindez annyira természetes, hogy tenni is mernek érte. Érdemben, szívből, könnyeden. Hiszen a testi képességeiben korlátozott embertárs tud és akar teljes életet élni. Ezt támogató és toleráns társadalmakban meg is teheti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rendszeres és ingyenes jogi segítséget nyújt az önkormányzat

Azt hiszem, ez a világ még nem jött el, de a ma ünnepeltek nagyban járultak hozzá, hogy a ma álma a holnap valósága legyen. Köszönet érte és hála” – mondta végezetül az alpolgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments