Petke Lajos és a Royal Fitness Klub csapata kapta az idei esélyegyenlőségi díjakat

A szeptemberi testületi ülés előtt adták át a Fogyatékkal Élő Váci Emberekért egyéni és közösségi díját, melyet ebben az évben Petke Lajos és a Royal Fitness Club csapata vehetett át a város vezetőitől. Bár a kitüntetéseket az Esélyegyenlőségi Nap keretében tervezték átadni szeptember elején, a járvány miatt azonban az ünnepség elmaradt.

Ebben az évben az egyéni díjat Petke Lajos kapta, kiváló, sokoldalú és empatikus munkájáért, amelyet a váci siketek sorstársaként és helyi szervezetének tagjaként, valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnökségi tagjaként fáradhatatlanul végez.

A közösségi kitüntető címet ezúttal a Royal Fitness Klub csapata kapta meg fáradhatatlan, együttérző és sokoldalú munkájáért, melyet évek óta végez a fogyatékossággal élő emberekért, életminőségük javításáért. A díjat Klein István vette át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A díjazottak érdemeit is méltatta Inotay Gergely alpolgármester rövid beszédében.

Jonathan Sachs brit filozófus azt mondja: „Az olyanok tesznek naggyá bennünket, akik másmilyenek, mint mi.” Milyen egyszerű, mégis milyen igaz mottó, kiváló felütése a mai díjátadásnak.

Kérem, engedjék meg, hogy az elsőre tán nehezen egymás mellé illeszthető két fogalmat kiemeljem: esélyegyenlőség és fogyatékkal élők. Pedig ezeket a falakat – az egymás mellé nem illesztést – csak a Sachs mottónak alárendelődni nem tudók építik szemre fogyaték nélkül élők és fogyatékkal élők közé.” Hozzátette: az ilyen alkalmak mentén alakulunk, mint a mostani díjátadás is.

„Amikor szándékkal és tudatosan rendezzük egymás mellé fenti két szót. Amikor nem csak hirdetjük, hanem hisszük is, hovatovább teszünk is érte, hogy ez a két szó természetes közege és együtthatója legyen egymásnak. Amikor megjutalmazzuk azon embertársainkat, akiknek mindez annyira természetes, hogy tenni is mernek érte. Érdemben, szívből, könnyeden. Hiszen a testi képességeiben korlátozott embertárs tud és akar teljes életet élni. Ezt támogató és toleráns társadalmakban meg is teheti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Azt hiszem, ez a világ még nem jött el, de a ma ünnepeltek nagyban járultak hozzá, hogy a ma álma a holnap valósága legyen. Köszönet érte és hála” – mondta végezetül az alpolgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments