Újabb ózongenerátorokat vásárolt a város, ezúttal három intézményének

Pénteken koradélután a Váci Dunakanyar Színházban adta át jelképesen Inotay Gergely alpolgármester, azt a három darab, különböző teljesítményű ózongenerátort, melyeket a város vásárolt intézményeinek.

„Amikor az év elején akár a tavaszi fesztiválra, akár a nyári rendezvényekre, vagy épp az őszi művészeti hetekre gondoltunk művelődési intézményeinket illetően, még nyilván nem gondoltuk, hogy a színházban vagy a művelődési központban tartott sajtótájékoztatón fertőtlenítőszerekről, hovatovább ózongenerátorokról kell majd értekezni. Színházban lévén ugyanakkor elmondhatom, az élet nagy rendező, és olykor a darab meglehetősen szürreális fordulatot vesz. Így történt ez most is – a tavasz a teljes zárásé, a nyár a fokozatos nyitásé, zömében szabadtéri rendezvények formájában, míg az ősz – most úgy tűnik – az óvatosan megengedő rendezvényszervezés ideje lett” – mondta.

Ennek a kihívásnak akar az önkormányzat megfelelni akkor, amikor intézményeit – legyen az nevelési, szociális vagy kulturális – felszereli a védekezéshez, megelőzéshez szükséges tisztító – és fertőtlenítő szerekkel, eszközökkel – tette hozzá az alpolgármester.

„A mai napon három ózongenerátort a jelenkor leghatékonyabb fertőtlenítő eszközét adjuk a Váci Dunakanyar Színház, a Madách Imre Művelődési Központ és a bölcsőde tulajdonába. Előbbi két intézményünk olyan nagy teljesítményű készüléket kap most, ami alkalmas a nagy termek tökéletes vírusmentesítésére, hogy közönségünk mindenkor biztonságosan látogathassa a megrendezésre kerülő előadásokat, rendezvényeket.”

A színházban a mai előadás előtt már megtörtént a generátorral a fertőtlenítés. Ma indul ugyanis a színházi évad Hernádi Judit műsorával.

A készülékek értéke meghaladja az egymillió forintot, melyet a város a Koronavírus STOP számlán még meglévő összegből vásárolt meg. Ha valaki továbbra is kíván segíteni a védekezésben az megteheti. A számlaszám: 11742097-15395429-10330009. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments