Újabb parkolóhelyeket alakítanak ki a belvárosban

Több mint egy tucat új parkolóhely létesül a belvárosban. A Szent Miklós téren az önkormányzat és az egyik társasház között zajlott tárgyalások eredményeképp egymillió forint értékben alakítanak ki három parkolót. Ezeket bárki, térítés nélkül használhatja – olvasható a város Facebook oldalán.

Mint Inotay Gergely alpolgármester, a körzet képviselője elmondta, ezzel egyidőben több mint tíz új parkolóhely létesül a Konstantin téri fizetős övezetben, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola előtti részén. A bővítést a buszközlekedés átszervezése tette lehetővé, a megállót ugyanis nem érinti már a 364-es járat, amely június közepe óta közvetlenül köti össze Alsóvárost és Deákvárt.

A parkolási gondok enyhítésére is figyelmet fordít az új városvezetés. Megújult, parkolásra alkalmas lett a vasútállomás mellett lévő gödrös terület, és kitakarították a Törökhegyi utcai elhanyagolt parkolót. Szigorítják az új építésű társasházak parkolóhelyekkel kapcsolatos előírásait. Sikeres tárgyalásokat követően oldódott meg a deákvári SPAR-parkoló használatának problémája és tértek át a múltban sok bosszúságot okozó főtéri süllyedő oszlopos rendszerről a térfigyelő kamerás ellenőrzésre. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments