A hétvégén takarítják a Rózsakertet és a Duna-partot – jelentkezz te is!

Aktív, segítő munkára, kikapcsolódásra hívják a diákokat a Rózsakertbe! “Az ősz utolsó napsugarainak melegénél a Rózsakert, illetve a Duna-part szépítésére hívjuk az általános iskolás csoportokat: október 16-án, pénteken a park játszóterénél, 17-én, szombaton a Duna-parton a szánkódomb előtt 9 órától várjuk a résztvevőket. Kérünk minden csoportot, hogy ha tudnak, hozzanak magukkal kerti szerszámokat, elsősorban gereblyét” – olvasható a felhívásban.

A résztvevőket frissítővel, és Balaton szelettel várják a helyszínen. A munkát 12 óráig tervezik – tájékoztat Bíró György főszervező.

hirdetés

A résztvevő csoportoknak az idén is lesz lehetőségük rá, hogy a program keretében madárodút szerelhetnek össze, amit iskolájukban kihelyezve tavasszal, figyelemmel kísérhetik a madarak költését. A középiskolás diákok munkáját közösségi szolgálat teljesítésként igazolják.

A jelentkezők visszajelzését október 14. szerda délig várják arról, hogy a programon hány fős csoportokkal számíthatnak az iskola diákjaira. Elérhetőség: e-mailen birogyorgy@yahoo.com, telefonon 06-30/921-3924.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A polgi megmondja: Vác egy fillért sem kap a Samsung pénzéből

A sikeres őszi Liget-takarítási programhoz hasonlóan most is a vírusveszély által szabott követelményeket az alábbi módon szeretnék betartani:

  • a csoportok külön-külön, egymást nem veszélyeztetve tevékenykednek,
  • a feladatokat a helyszínen a kísérő tanárral egyeztetik,
  • mivel nyílt téren folyik a munka, a maszk használata nem kötelező,
  • a program előtt vírus- és balesetvédelmi oktatást tartunk.

A szervező biztosítja:

  • gumikesztyűt minden résztvevőnek (a cserét is szakadás esetén).
  • a szerszámok fertőtlenítését, kézfertőtlenítést a helyszínen,
  • a művelődési központban mosdó- és WC használatot a vírushelyzetnek megfelelő fertőtlenítés mellett. (képünkön: a Liget takarítása)
14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments