A TAZE TSE táncosai taroltak Balatonfüreden

A Magyar Látványtánc Szövetség tavaszi elmaradt versenyszezont pótolta be az elmúlt hétvégén. A váci lányok hat produkcióval indultak és mindegyikkel dobogón állhattak.

A Dancing Diamonds csapat: Birkás Bíborka, Hugyecz Emese, Kolarik Tamara, Mezei Dóri, Tóth-Katona Zille többszörösen örülhettek, mert a csapat 1. helyezése mellé különdíjat is kaptak. Továbbá a csapatból Birkás Bíborka kűrje 3. helyezést ért el, Hugyecz Emese és Tóth-Katona Zille duója 1. helyezést ért el. Az egyesület legújabb gyerek csapata, a Miracle Girls tagjai Bugyinszki Natasa, Bugyinszki Szonja, Fehérvári Hanna, Hamut Blanka, Hosták Mira, Kalauz Anna, Kurinczi Amira, Veres Izabella népes és nagyon erős mezőnyben szerezte meg a 3. helyezést. Az IndepenDance nem tudott a pandémia miatt teljes létszámmal indulni, de így is 1. és 2. helyezéssel térhettek haza.

„Köszönjük a támogatást a váci önkormányzatnak és szponzorunknak a Zollner Elektronik Kft-nek! A gyerekek ezzel a versennyel együtt a koronavírus első hulláma óta összesen négy versenyen vehettek részt. Az egyesület és a támogatóink segítségével remek eredményekkel, fantasztikus élményekkel, tapasztalatokkal, és díjakkal térhettünk haza minden versenyről. De ezek az eredmények nem jöhettek volna létre a szülők, és az edzők Bődi Dénes és Haddad Sabrina nélkül sem. Ők is sokat tettek ezért. Büszke vagyok rájuk” – mondja Bordás Györgyi az egyesület elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

„Mi egy rendszerben dolgoztunk Sabrinával. Én az aktuális versenyzőket készítettem fel, hogy mikor fellépnek a színpadra, akkor teljesen toppon legyenek. Ne legyen meglepetés semmi. Ezalatt Sabrina a többiekkel foglalkozott, kinézetben (smink, haj) és egy utolsó próba a koreográfiával. Aztán jöttek hozzám a parkett mellé, ahol még egy utolsó instrukciót és motivációt adtam nekik a színpadra lépés előtt. Azontúl, hogy kimerítő feladat folyton maximumot nyújtani az összes csapatnak a verseny közben, óriási pozitív visszacsatolást kapunk egy-egy jól sikerült produkció után és végül itt aratjuk a teremben végzett kemény munka gyümölcseit le. Az eredményeinkről annyit, hogy személy szerint egynél jobbat vártam, egynél pedig rosszabbat, úgyhogy mondhatjuk, hogy igen összességében elégedettek vagyunk. A versenyen elvétett hibákból tanulnak a táncosok is és tanulunk mi edzők is. A videók visszanézésével a saját hibákat javítgatjuk és a versenyen szerzett inspirációkból építkezünk. Nincs megállás, a meglévő koreográfiák tökéletesítésén túl új koreográfiákba kezdünk. Emellett az utánpótlás nevelésére is nagy gondot fordítunk. Kezdő csoportjaink vannak gyermek, junior és felnőtt korosztályban is. Nagyon szeretünk velük is dolgozni. Borzasztóan lelkesek, és nagy lehetőségeket látunk az új tanítványokban is! Óráinkat a Madách Imre Művelődési Központban és az új központi termünkben tartjuk. Csatlakozni folyamatosan lehet hozzánk. Ezzel kapcsolatban érdeklődni Bordásné Györgyinél az egyesület vezetőjénél lehet” – teszi hozzá Bődi Dénes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

És íme néhány vélemény:

Éva Éles nagymama: „A versenyzés unokámnak építkezés, a magam részéről öröm látni! A versenyt megelőző időszak óriási készülődés mindenkinek! Az eredmény pedig egy igazi beteljesülés, sírás, nevetés, isteni érzés! Boldogság!!!”

Alpári Szilvia szülő: „A versenyt azért támogatom, mert látszik, ahogy motiválja a gyerekeket, készülnek rá, ezáltal fejlődnek és nagyon jó hangulatban is telik, mint pl.a legutóbbi, Balatonfüreden. (Dóri itt érezte magát a legjobban). A versenyen persze kiderül hol tartanak. Látnak más táncosokat, versenyzőket, akiktől szintén sokat lehet tanulni. Szeretjük elkísérni a versenyre, amíg ő engedi, most 10 éves. Reméljük még sokáig így lesz! Nagyon jó látni őket a dobogón, hogy ennyire ügyesek és ilyen szép eredményeket érnek el, köszönet ezért a tánciskolának és a kiváló szaktudással rendelkező és a gyerekeket lelkesítő tanároknak!” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments