A Vajda Papír adománya Vácra is eljut: toalettpapír, papírtörlő és papír-zsebkendő

Higiéniai adománnyal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot a Vajda Papír; a cég két kamionnyi, több mint 10 tonna papírterméket adott át a karitatív szervezet és a Betegápoló Irgalmasrend intézményei számára csütörtökön, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot. Az adományból kapott a Váci Irgalmasrendi Kórház is.

A Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akcióban két kamionba 87 raklapnyi, körülbelül 10 tonna higiéniai papírtermék fért be, többek között toalettpapír, papírtörlő és papír-zsebkendő. Egy átlagos magyar családban egy fő évi 9 kilogramm higiéniai papírterméket használ fel, így a több mint 15 millió forintos adomány több mint 1200 ember éves fogyasztását elégíti ki.

A termékeket úgy osztják el, hogy a mind a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, mind a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíteni tudják – hangzott el a sajtóeseményen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A cég emellett azt is vállalta, hogy biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papírszükségletét, a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek a segítségnyújtásra fordíthassák.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mind az öt kontinensen, a világ 51 országában 236 szerzetesközösséggel van jelen, immár 370 éve gyógyít Magyarországon: a Budai Irgalmasrendi Kórházat, a Pécsi Irgalmasrendi Kórházat, a Váci Irgalmasrendi Kórházat, az Érdi Szent József Otthont működteti. A Máltai Mentőszolgálat az Országos Mentőszolgálat kötelékében évente 1500 riasztást kap és csaknem százezer beteget lát el önkénteseivel, emellett betegszállítást végez, rendezvények helyszínein mozgóőrséget lát el és gyakran szervez szakmai képzéseket – emlékeztetett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Az idén 20 éves Vajda Papír április óta Ti mind hősök vagytok! logóval köszöni meg az összes termékén a járványhelyzet ideje alatt a hétköznapi hősök helytállását és további kitartásra buzdít. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments