Az alsóváros képviselők az elmúlt egy év munkáját értékelték

Közös sajtótájékoztatón értékelték az Összefogás Vácért alsóvárosi képviselői a városrészért végzett egyéves munkát. Ferjancsics László, Fehér Zsolt és Kiss Zsolt, az utak, a közlekedési problémák, illetve a zöldfelület kezelésével kapcsolatos eredményeket ismertette – írja a vac.hu.

Ferjancsics László alpolgármester, a 4. választókerület képviselője a közlekedési intézkedéseket sorolva beszélt arról, hogy sok olyan apró módosítást vittek végbe, amely jelentősen könnyíti a helyiek életét. Ilyen a KRESZ-táblák kihelyezése a Kertész és a Fonó utcában, a Luxemburg városrészen, valamint a Rádi úti lakótelepnél a súlykorlátozás kiterjesztése a gépjárművek számára. Az összes mozgáskorlátozott parkolóhely létesítése iránti kérelmet támogatták. A városi intézkedéscsomag részeként minden alsóvárosi gyalogátkelő újrafestése elkészült.

Fehér Zsolt, az 5. választókerület képviselője azt mondta: ahogyan eddig, úgy a jövőben is meg fognak tenni mindent azért, hogy megtalálják az útfelújításokhoz szükséges forrásokat – legyen az fenntartói, önkormányzati vagy vállalkozói. Ennek a vezetői hozzáállásnak köszönhetően valósult meg városszerte több burkolatrész-felújítás, egy forrásátcsoportosítás után pedig a régóta elhanyagolt Zöldfa utca legrosszabb állapotban levő része is új aszfaltburkolatot kaphat. Mint hozzátette, több járda teljes szélességben újraaszfaltozásra került.

Kiss Zsolt alpolgármester, a 6. választókerület képviselője a zöld fejlesztések fontosságát hangsúlyozva beszélt arról, hogy az alsóvárosiak kedvelt találkozási pontját, a Ligetet elkezdték rendbe tenni – fametszésekkel, fakivágásokkal és faültetésekkel. Részben a lakossági összefogásnak köszönhetően, vadkamerák kihelyezésével illegális szemétlerakókat füleltek le, emellett sikerült felszámolni több lerakást nemcsak Alsóvárosban, hanem városszerte is. A lakótelepi részeken használatos szemetes- és szelektív konténerek nagy részét újra cserélték. Idén a törvényi előíráson felüli számban fertőtlenítették a szemetes konténereket, valamint a korábbiaknál nagyobb figyelmet fordítanak a fűnyírásra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments