Budapesten és az agglomerációban stagnál a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

A 43. héten az ország legtöbb településén, így a fővárosban és az agglomerációban is stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, míg néhány nagyvárosban (Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Zalaegerszeg) a tendencia emelkedő – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A járvány eddigi főgócpontjaiban – Budapest és az agglomeráció, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc – a vizsgálatok szerint stagnál az örökítőanyag koncentrációja, és mindegyik esetében mérsékelt koncentrációról beszélhetünk. Egy esetben, Székesfehérváron, pozitívum pedig, hogy csökkenő tendenciát mutat a koncentráció – írja a line.hu.

A szennyvízminta-vizsgálatok abban segítenek elsősorban, hogy azokon a helyeken, ahol növekszik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ott 4-10 nappal előre meg lehet jósolni, hogy az esetszámok is emelkedni fognak. Ezen adatokat az NNK vizsgálja, melyről minden héten egy friss jelentést tesznek közzé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A járványhelyzet változatlanul fennáll, a megelőző szabályok betartása továbbra is szükséges – hívja fel a figyelmet végül az NNK. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments