Budapesten és az agglomerációban stagnál a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

A 43. héten az ország legtöbb településén, így a fővárosban és az agglomerációban is stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja, míg néhány nagyvárosban (Pécs, Békéscsaba, Salgótarján, Zalaegerszeg) a tendencia emelkedő – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A járvány eddigi főgócpontjaiban – Budapest és az agglomeráció, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc – a vizsgálatok szerint stagnál az örökítőanyag koncentrációja, és mindegyik esetében mérsékelt koncentrációról beszélhetünk. Egy esetben, Székesfehérváron, pozitívum pedig, hogy csökkenő tendenciát mutat a koncentráció – írja a line.hu.

A szennyvízminta-vizsgálatok abban segítenek elsősorban, hogy azokon a helyeken, ahol növekszik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ott 4-10 nappal előre meg lehet jósolni, hogy az esetszámok is emelkedni fognak. Ezen adatokat az NNK vizsgálja, melyről minden héten egy friss jelentést tesznek közzé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Palóc búcsú és folkfesztivál Balassagyarmaton

A járványhelyzet változatlanul fennáll, a megelőző szabályok betartása továbbra is szükséges – hívja fel a figyelmet végül az NNK. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments