Ellenzéki vagy nem ellenzéki kritika: a Váci Szívvel Mozgalom képviselői az elmúlt évet értékelték

Kritikával illette az elmúlt év történéseit a Váci Szívvel Mozgalom két képviselője, Csereklye Károly és dr. Jakab Zoltán, akik azt is hangsúlyozták, hogy ők nem ellenzékiek. Kifogásolták a tájékoztatás hiányosságát, a város piszkosságát és a karbantartás hiányát is. Helyszínül a Verőcei utca végén lévő kerékpárutat választották, amelynek egy kis része kimaradt a felújításból.

Csereklye Károly arról beszélt, hogy a városvezetés folyamatosan csak azt hangsúlyozza, hogy mennyit vontak el a büdzséből, arról viszont nem szól a fáma, hogy mennyi rendezvény maradt el a járvány miatt, és az ebből megmaradó összeg magasabb, mint az elvonás.

„Mi valósult meg az ígéretekből? Hol van az 1000 fa legalább egy részének elültetése, hol a hatvan milliárd forint idehozatala? Hiába kérdeznek a polgármester asszonytól szóban, írásban, ő különlegesen értelmezi a demokráciát és nem válaszol rá” – mondta. Hozzátette: a saját maguk alkotta szervezeti és működési szabályzatot sem tartják be, amelyre példaként a múlt heti rendkívüli ülést hozta fel példaként, ahol az egyebekben nem kapott szót a városatya.

Szomorúnak nevezte a város helyzetét Jakab Zoltán.

„A kozmikus elrugaszkodás, az osztrák kisváros egy álomkép. Koszos a város, elhanyagolt a választókörzetek többsége. Az utcabútorok felszámolásán, kátyúzáson kívül semmilyen egyéb fejlesztés vagy beruházás nem történt. Az említett 60 milliárdos pályázati pénz megjelenéséből egyetlen forint sem vált valóra” – mondta.

Jakab Zoltán szerint egy azonban jól körvonalazódik, hogy megnőtt az érdeklődés a helyi építési szabályzat és az ingatlanok iránt. Úgy véli, azzal, hogy az önkormányzat eladja saját lakásait, egy lassú vagyonfelélés indult el, hiszen a lakosság többség részletekben vásárolja meg az ingatlanokat.

„A személyi politika a Fidesz korábbi diktatórikus rendszerét másolja” – vélte a politikus.

A városháza szerint szó sem volt 60 milliárdról

Örömteli, hogy Csereklye Károlyék kijelentették: nem ellenzékiek. A városvezetés már régóta tisztában van azzal, hogy a Váci Szív fantázia nevű „mozgalom” nem ellenzéki. Szavaikon kívül bizonyítja ezt a tavalyi önkormányzati választási indulásuk, mellyel a kormánypártok malmára hajtották a vizet – eredménytelenül – írja a városháza reakciójában.

„A városháza megismerve a képviselő-testületből kimaradó, illetve az oda listán bejutó polgártársunk által elmondottakat, sajnálattal állapítja meg, hogy a kritikájukat minden bizonnyal az egy esztendő fejlesztéseit összefoglaló több oldalas anyag ismerete nélkül fogalmazták meg. Sokat dolgoztunk érte, hogy egy év alatt a váciak mindennapjaiba pozitív változásokat hozó szabályozásokat, fejlesztéseket és felújításokat indítsunk, illetve végezzünk el. Ha nem olyan választási ígéretet kérnének számon, amely nem hangzott el – például a „60 milliárdos pályázati pénz” –, akkor lenne miről értelmes párbeszédet folytatni.

A mai városvezetésnek a tiszta közéletről, a tiszta városról szólt a programja, és ennek megvalósítására kapott megtisztelő felhatalmazást egy éve. Ennek jegyében dolgozunk tovább. a következő években is” – írják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments