Előrejelzés: egy pár napig nem fogjuk látni a napot, itt a hideg és az eső

Beköszöntött az ősz a maga valódi arcát mutatva: hideg, szél, eső. Az Időkép előrejelzése szerint kedden  mediterrán ciklon okoz szeles, csapadékos időt, többfelé jelentős mennyiségű eső hullhat. A szél egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul, erős, a Dunántúlon sokfelé viharos lökések kísérhetik. Mindössze 7 és 15 fok között alakul a csúcshőmérséklet, ennél 1-2 fokkal melegebb csak északkeleten lehet. Hidegfronti hatás lesz.

Szerdán a ciklon és csapadékzónája az ország északi megyéiben okoz még csapadékot, délebbre felszakadozik a felhőzet. Erős, viharos marad a szél. Hajnalban 0-8, napközben 9-17 fok várható.

Csütörtökön északon lehet több napsütés, de dél felől ismét megnövekszik a felhőzet, a délutáni, esti óráktól egy újabb mediterrán ciklon hozhat esőt, záporokat. Mérséklődik a légmozgás, már csak helyenként lesz élénk. Napközben 11-20 fok között alakul a csúcshőmérséklet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Pénteken kezdetben többfelé, délután kevesebb helyen lehet eső, záporok. Kevés napsütés keleten lehet. Az északias szél többfelé feltámad, néhol erős lökések lehetnek. Délután 11-18 fok valószínű. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments