Facebook-hirdetésben szólítja meg az embereket a váci Golgota gyülekezet

„Csak egészség legyen? Vajon mit jelent egészségesnek lenni? Ha kérdésed van, akkor írj nekünk itt, vagy keress minket személyesen vasárnaponként! Információ és részletek: golgotavac.hu” – olvasható abban, a közösségi oldalon futó, két nyelvű hirdetésben, amellyel bizonyára sok váci is találkozott. Gémes Tamás, a gyülekezet lelkésze érdeklődésünkre elmondta: Vácon tizenhat éve működnek, tizenöt éve ő a lelkipásztor. A Golgota egyébként huszonhárom éve működik Magyarországon.

„A Golgota keresztény gyülekezet, hivatalosan bejegyzett egyház, az evangéliumi egyház csoportba tartozik. Talán a baptistához tudnám hasonlítani. Persze lazább és fiatalosabb talán” – mutatta be a gyülekezetet a lelkész.

Kérdésünkre, hogy mennyire ismerték meg Vácot, s a váciak mennyire ismerik őket, azt válaszolta: „Ez persze egy összetett kérdés, de elég sokan ismernek minket személyesen, ismerik a közösségünket. Szoktunk rendezvényeket szervezni: karácsonyi karnevál, családi majális, ruhaadományozás, női teaalkalmak, közösségi bibliaóra a városban, az Adullám-fesztivál szervezői között vagyunk. Szóval elég sok fórumon jelen vagyunk, de azért nem vagyunk annyira ismertek, mint a történelmi egyházak.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Szokatlan, hogy egy egyház Facebook-hirdetésben szólítja meg az embereket – jegyzetük meg. Gémes Tamás szerint ez nekik is egy új kezdeményezés, kísérlet. „Próbálkozunk ezzel a csatornával is megszólítani az embereket. Sokan a vírushelyzet miatt bezárkóztak és nehezen elérhetők a hagyományos módokon. Másrészt ez manapság a leghatékonyabb kommunikációs mód úgy tűnik.”

Hozzátette: szeretnének elérni olyan embereket az evangélium üzenetével, akiket más módon nem érnének el. Az a céljuk, hogy olyan témákon keresztül, amik mindenkit érintenek és érdekelnek, halljanak az emberek Isten tervéről és jóságáról, szeretetéről. „Ezek olyan témák, amikben az emberek válaszokat keresnek, és hiszem, hogy érdemes odafigyelni, hogy Isten mit gondol ezekről” – jegyezte meg a lelkész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Egy egyház jellemzően a hitre épül, a Golgota most azonban az egészséges életmódon kívül más hétköznapi témákat is felkarol. „Nálunk az alkalmakon a Biblia áll a középpontban és azon keresztül minden téma, ami ott található. Az igét igeversről-igeversre tanulmányozzuk, és a mindennapi élet dolgaihoz kapcsoljuk. Így érdekessé, érthetővé és alkalmazhatóvá válik mindenki számára. Az egészséges életmód fontos, de nem szerepel a középpontban nálunk, hogy ennek túlzott jelentőséget tulajdonítanánk” – jegyezte meg Gémes Tamás.

A váci gyülekezet plántálása 2000-ben indult el az esztergomi Golgota részvételével, és ekkor pár évig házicsoportként működött a közösség – mutatkoznak be weboldalukon. 2002 júniusában költözött a városba egy amerikai házaspár, Garrie és felesége, Jackie. Ekkor volt az első gyülekezeti alkalom a főtéren lévő épületben. 2006-ban Garrie meghívására egy magyar pásztor, Gémes Tamás vette át a gyülekezet vezetését, aki azóta is pásztorolja a közösséget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„A gyülekezet folyamatosan erősödött, növekedett az évek alatt. Lépésről-lépésre beindultak a hétközi bibliaórák, az imaalkalmak, az angol klub, az ifialkalmak, a gyerekszolgálat, stb. A gyülekezet indulásakor leginkább fiatalok jöttek és vettek részt az alkalmakon, de az évek során az Úr hűségéből egyre inkább minden korosztály képviseltette magát. 2010-ben költözött a közösség a mostani épületébe, ami kiváló helyszínt nyújt a gyülekezetünknek. Az évek során a rendezvények szervezésével és segítségnyújtással egyre inkább részt tudtunk venni a város közösségi életében és szándékunk az, hogy a jövőben is Isten eszközeiként elérjük a városunkat az Örömhírrel” – olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments