Három bizottsági és egy rendkívüli testületi ülést tartottak

Az október 21-re tervezett képviselő-testületi tanácskozás előkészítése volt a váci önkormányzat három szakbizottságának e héten megtartott, munkaterv szerinti üléseinek fő feladata. Az alábbiakban a három grémium döntéseiről és a szerdai rendkívüli testületi ülésről adunk tájékoztatást – olvasható a vac.hu-n.

Gazdasági és városfejlesztési bizottság (GVB)

Megszokott, hogy a leghosszabb vitát és a legtöbb napirendi témát ez a bizottság mondhatta magáénak. A Molnár Nándor bizottsági elnök (Összefogás Vácért) által vezetett hétfői tanácskozáson ezúttal is meghaladta az előterjesztések száma a húszat, és ezeken belül az ingatlanügyekben hozandó határozatok száma is jelentős volt.

Az ülés elején elhangzott: a főtéri behajtást ellenőrző térfigyelő kamerarendszer a tervek szerint betölti funkcióját. A bizottsági tagok egyetértettek azzal, hogy a jövőben a Váci Városfejlesztő Kft. belső ellenőrzési feladatait – mint külső szervezet – a polgármesteri hivatal ellenőrzési osztálya lássa el. Erről a végső döntést a plenáris ülésen hozzák meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rendkívüli ülést tart Vác Város Önkormányzatának Képviselőtestülete

A körzet képviselőjének, Tótváradi-Nagy Bencének (Összefogás Vácért) kezdeményezésére – a környéken lakók kérésére, megelőzendő a további randalírozásokat – eltávolítják a deákvári KRESZ-park nem használt, valamikor pingpongasztal funkciójú utcabútorait. Elkerül helyéről, és Rozmaring Sándor (Összefogás Vácért) képviselő javaslatára a Munkácsy parkban kerül felállításra a Rádi út 16. előtti és az Arany J. utca – Degré A. utcai tömbbelső két padja. A bizottság forgalmi rend változást javasol a képviselő-testületnek, így a Vág utca és a Garam utca gépjármű közlekedése egyirányú lehet. Ez a parkolási gondok enyhítését is eredményezheti.

Ezt követően következtek a helyi építési szabályzat módosítására benyújtott javaslatok, illetve a város több részén lévő ingatlanokat érintő előterjesztések részletes megvitatása és döntéshozatala, majd az ülés a zárt ajtók mögött meghozott lakásügyi határozatokkal zárult.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Pénzügyi-ügyrendi bizottság (PÜB)

Az előző napi GVB-ülés napirendi sorához képest jóval szerényebb számú előterjesztésről kellett döntést hoznia kedden a pénzügyi kérdéseket megvitató bizottságnak, melynek tanácskozását az elnök, Kászonyi Károly (Összefogás Vácért) vezette le.

Elsőként értékelték a városüzemeltetéssel foglalkozó tagvállalatok augusztusi tevékenységéről kapott összefoglalót. Majd a legfrissebb likviditási jelentés megtárgyalását követően a városi költségvetésben meghozandó módosításokról benyújtott anyag került szóba. A PÜB tagsága is javasolta a testületnek, hogy fogadja el a Városfejlesztő Kft. belső ellenőrzésének feladatátadási szerződéstervezetét.

Emberi kapcsolatok bizottsága (EKB)

A szerdai tanácskozás szinte csak olyan napirendi pontokat vett sorra, melyek – személyiségi okok miatt – zárt ajtók voltak tárgyalandók A Fehér Zsolt (Összefogás Vácért) által vezetett bizottság nyílt ülésen áttekintette a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítási javaslatait, majd következtek a zárt ülésre bevitt előterjesztések. Ezek között elsőként a váci színház igazgatói pályázatát bírálták el és javasolták az egyetlen pályázó, dr. Varga Katalin testületi meghallgatását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rendkívüli ülést tart Vác Város Önkormányzatának Képviselőtestülete

Közszolgáltatási díjkedvezmény ügyében hozott döntés után egy Külső-Rádi úti bérlakás hasznosítása, majd több lakásügyben benyújtott előterjesztés alkotta még a bizottság napirendjét.

Rendkívüli testületi ülés

A szerdai munkanap egy rövid, munkaterven felüli plenáris üléssel ért véget. A Madách Imre Művelődési Központ ugyanis pályázik egy 30 milliós forráslehetőségre, mellyel felújíthatná az elektromos hálózatát. Az ehhez szükséges tulajdonosi hozzájárulást – melynek beadási határideje csütörtök éjfél – megkapta az intézmény a jelenlévő képviselőktől. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments