Kepes és Csányi a váci művelődési központ színpadán

Novemberre is színes programokkal készül a Madách Imre Művelődési Központ. Kepes András mellett a Katáng együttes, Csányi Sándor, és az Ismerős Arcok is színpadra lép. Emellett számos más kulturális program, bababörze várja az érdeklődőket.

Az érvényben lévő kormányrendeletek lehetővé teszik a beltéri ültetett programok megtartását, így nincs akadálya azok lebonyolításának. Az művelődési központ munkatársai egészségének védelme érdekében megelőző intézkedéseket vezettek be, így többek között csak maszkban lehet látogatni az előadásokat, illetve belépéskor mérik a testhőmérsékletet is.

hirdetés

November 5. csütörtök 19 óra színházterem – Kepes András – A boldog hülye és az okos depressziós: Vissza a gyökerekhez? De hol vannak a gyökerek?

“Úgy éreztem, nekem is újra végig kell gondolnom mindazt, amit eddig életről és halálról, szeretetről és gyűlöletről, szerelemről és családról, hitről és rítusokról képzeltem. De még a hétköznapokról: evésről, ivásról, öltözködésről, lakókörnyezetünkről is. Humorral, könnyedén persze, nehogy megijesszem magam. Tudom, végső válaszok nincsenek, csak végső kérdések – ez a könyv is csupán amolyan szubjektív világ-pillanatkép”

A belépőjegy ára elővételben: 2000 Ft, az előadás napján: 2300 Ft

November 6. péntek 20 óra Jeszenszky terem – Elsa Valle – Winand Gábor Duó

A két különleges zenei egyéniséggel és talentummal megáldott énekest nem kell bemutatni az igényes zenéhez szokott közönségnek, hiszen mindkét művész ismert és elismert alakja nem csak a hazai, de a nemzetközi jazz életnek is. Két olyan énekhang ad randevút egymásnak, amelyek a világ különböző tájain születtek, majd a hely kultúráját, hangulatait, jellegzetes zenéjét magukba szívva cseperedtek fel, hogy aztán kifejlődve mérföldkövekként jelezzék az utat egy olyan világba, ahol még kevesen jártak, de követőik biztosan akadnak majd szép számmal a felnövő generációkban. Ez a két út ér össze ezen az estén, amikor Elsa Valle afrikai gyökerektől átitatott a kubai dallam és ritmusvilággal megédesített hangja találkozik Winand Gábor különlegesen finomra csiszolt melodikus improvizációival, az amerikai jazz Afrikából indulva megkerüli a bolygót és a közép európai fűszereket is magába szívva, felfrissülve ismét találkozik régi önmagával.

A két művész csodálatos duóján keresztül együtt felfedezzük a zene horizontjait, megismerjük a szabadságot és a zene által felszabadult érzések, művészetek világát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Támogatott tévéfilmes forgatókönyv készül a váci múmiák történetéből

A belépőjegy ára: 1300 Ft

November 8. vasárnap 16 óra színházterem – Katáng szülinapi koncert

“Ismét eltelt öt év, immáron 15 évesek lettünk. Gyertek, ünnepeljetek velünk és vendégeinkkel! Nem is akárhol. Vácon, ahol olyan sok kis és nagy barátra tettünk szert az elmúlt években.”

A belépőjegy ára: 1200 Ft, az előadás napján: 1800 Ft

November 12. csütörtök 19 óra színházterem – Csányi Sándor – Hogyan értsük félre a Nőket? 

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra a kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről. Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter, nyolcvan percben. Egy részben, szünet nélkül.

A belépőjegy ára: 4900 Ft, 5900 Ft
Jegyek a TIXA.HU  oldalon vásárolhatóak

November 13. péntek 19 óra színházterem – Örkény István – Tóték

Egyetlen levél! Egyetlen örömhír… amelyben Tóték frontkatona fia tudatja, hogy szeretett őrnagyát és annak lerongyolódott idegrendszerét a szülői házba küldi regenerálódni.

Elvárás csak alig – nem bírja a lármát, és nagyon érzékenyen reagál egyes szagokra – a család mégis megszállott alázattal vág bele az illusztris vendég fogadásába, hiszen tudják, tőle függ Gyula fiuk sorsa, hovatovább élete. Azonban az őrnagy érkeztével a képtelen kívánságok sora csak szaporodik: és mert muszájról szó sincs, ennélfogva minden kötelező. Udvarias kíméletlenség és eszelős szolgalelkűség viadala költözik a hevenyészett idillbe. De vajon mit tud a dolgok hiábavalóságáról a félhülye postás, Tót megveszekedett híve, aki kontrollálatlanul játszik a sürgönyökkel?

Szereplők:
Az őrnagy: MIHÁLYFI BALÁZS
Tót: FARAGÓ ANDRÁS
Tótné: BALÁZS ANDREA
Ágika: CSÁKI EDINA
A postás: MOHAI TAMÁS
Gizi Gézáné: ZORGEL ENIKŐ
Cipriáni professzor/Lőrincke: JANIK LÁSZLÓ
Tomaji plébános/A lajt tulajdonosa/Elegáns őrnagy: PETRIDISZ HRISZTOSZ
Rendező: DICSŐ DÁNIEL

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A polgi megmondja: Vác egy fillért sem kap a Samsung pénzéből

A belépőjegy ára elővételben: 2600 Ft/fő
az előadás napján: 2900 Ft/fő

November 14. szombat 20 óra színházterem Ismerős Arcok – Trianon 100 emlékest

A zenekarunk a megalakulásától fogva kiemelt jelentőséget tulajdonít azoknak a történelmi eseményeknek, amelyek meghatározó módon alakították a nemzetünk sorsát, a magyarság létét és fennmaradását a Kárpát-medencében.

Dalainkkal fontos küldetést teljesítünk, hiszen feladatunknak tekintjük a magyarságtudat ébrentartását, értékeink hagyományaink megőrzését és továbbítását a következő generációk számára. Az idei évben emlékezünk meg a 100 évvel ezelőtti békediktátumról, amely szétszakította a nemzetünket és alapjában változtatta meg a magyarság életét. Ebből az alkalomból “Lehetnénk egyek mind…” címmel országos megemlékező esteket szervezünk, erre az alkalomra összeállított műsorral. A műsor jellemző gondolatai a hazaszeretet, a kultúránk, értékeink tisztelete és megóvása, valamint a trianoni döntés utáni magyar közösségben való létezés fontossága. Az est vendége Simó József előadóművész lesz, aki válogatott versekkel és szemelvényekkel teszi még katartikusabbá a zenekarunk dalait.

Belépőjegy ára: 3900 Ft – Kapunyitás: 19:30 

November 15. vasárnap 9-15 óráig – Baba holmi börze  

November 20. péntek 20 óra Jeszenszky terem – Stardust koncert

Adam Stewart (Horváth Ákos) – ének
Dave Legrand (Nagy György) – billentyűs hangszerek
Ben Martin (Marton Bence) – basszusgitár, vokál
Tim Keeley (Kiss Tibor) – dob
Facey (Szabolcsi Bence) – gitár, vokál

A stílus, amelyet a zenekar játszik, egyfajta ötvözete a klasszikus, dallamos hard rocknak és az A.O.R-nak, melynek meghatározói a hatalmas refrének, a gyönyörűen felépített billentyűs hangszerelés, a lélegzetelállító vokálok és az üvöltő gitárok. Zenéjüket a számukra legkedvesebb, 80-as évek közepi példaképeik szellemében játsszák, életre keltve újra ezt a közkedvelt, érzelmekben gazdag zenei világot, aktualizálva azt a 21. század zenei hangzásával!

A belépőjegy ára: 1000 Ft
A koncertet a Köszönjük Magyarország! program támogatja! 

November 21. szombat 11 óra színházterem – Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Életmesék koncert

A kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar 14 éve zenél gyerekeknek, ahogy ők mondják, a családoknak 0-tól 99 éves korig. Céljuk, hogy közös élményt adjanak a családoknak, hiszen mottójuk szerint „A család a legnagyobb kincs”, és hogy igényes szövegeket, dallamokat hallgassanak a gyerekek, mert ahogy Réka mondja „Mi neveljük a jövő zenehallgató közönségét.” A Hajnali Csillag Peremén, a Tündérvándor, a Bumm, Bumm, Bumm és az Igazi karácsony után most elkészült az új zenei anyag.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A Vajda Papír adománya Vácra is eljut: toalettpapír, papírtörlő és papír-zsebkendő

12 csodaszép mese, 13 vadonatúj dal. Ez az Életmesék, Farkasházi Réka első mesekönyve, melyben a mesék és a CD-n mellékelt hozzájuk tartozó dalok tényleg az életről szólnak: barátságról, örömről, szomorúságról, összetartozásról, de született dal a rendetlenségről, a gyerekszájról és a finnyásságról is, no meg a szülinapokról, ünnepekről. A lemezbemutató tavaszi turné váci állomásán felcsendülnek az album legszebb dalai, de a régebbi kedvenc dalokból is hallhatunk néhányat.

A belépőjegy ára: 2000 Ft 

November 21. szombat 19 óra színházterem – Orosz Zoltán – „Örömzene”

Fellépő művészek:

Orosz Zoltán – Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész

Borbély Mihály – Kossuth- és Liszt díjas fúvós előadóművész

Horváth Kornél – Kossuth-díjas ütőhangszerművész

Lattmann Béla – Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett basszusgitár-művész 

A belépőjegy ára elővételben: 2700 Ft, az előadás napján 3000 Ft. 

November 29. vasárnap 17 óra Jeszenszky terem – JaMese Zenekar – Zenés Adventi Kalendárium

A tavalyi évben jelent meg a JaMese zenekar harmadik nagy lemezük, amely Szabó T. Anna verseire írt 24 dalból álló Zenés Adventi Kalendárium címet kapta. A lemezen többek között olyan nevek szerepelnek, mint Palya Bea, Ferenczi György és a Dalina énekegyüttes. A dalok örökérvényű karácsonyi énekek lettek, amelyek olykor elcsendesedésre, máskor kirobbanó ünnepi hangulatra néhol pedig közös éneklésre sarkallják a hallgatót.

„Az ünnepi időszak legnagyobb adománya a készülődés. Akkor igazi az ünnep, ha belül is formálódunk: a zene mentális feltöltődést nyújt. A koncerten elhangzó dalok segítenek ebben.”

A JaMese zenekar tagjai:
Molnár Emese – ének,
Udvarhelyi Gábor – gitár,
Éder Ferenc “Lá” – basszusgitár,
Badics Márk – dob

A rendezvény a „Köszönjük, Magyarország!” program támogatásával valósul meg.

A belépőjegy ára: 1000 Ft ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments