Kormányhivatali vizsgálat miatt korlátozzák a játszóeszközök használatát

A Váci Városfejlesztő Kft szombaton lezárt két játszóteret – a Damjanich térit és az Arany János utcait -, és az összesen több mint 160 játszóeszköz közül további 11 használatát korlátozza – köztük 5 homokozóét -, miután ezeknél a kormányhivatal vizsgálata szerint a használatba vétel előtti időszakos ellenőrzési jegyzőkönyv, valamint a játszótéri eszközökről és azok állapotáról vezetett nyilvántartás nem került bemutatásra az üzemeltető részéről. Mint a hivatal fogalmaz, a kockázat és a veszély nem magából a játszótéri eszközökből ered – írja a város Facebook oldala.

A korábbi ciklusban, 2015. decemberében elkészített ellenőrzési vizsgálat szerint a játszótéri eszközök 70 százaléka balesetveszélyesnek minősült, de akkor egyetlen eszköz használatának korlátozását sem rendelték el.

A későbbi, 2016. novemberi vizsgálatból közel 40 eszköz valamiért kimaradt, a bevizsgáltak közül a nem megfelelőknek minősítettek ügyében – melyek a mostani lezárások nagy részét adják – több év alatt nem sok esetben történt előrelépés.

Az önkormányzat ebben az évben több játszóeszköz javítására kérte a városfejlesztő kft-t, melyek festési és más munkákat is elvégeztek az eszközökön. A lezárás és használat korlátozás olyan eszközt is érint, melyet pár hete vandálok tettek tönkre és helyreállítása folyamatban van. A régóta fennálló, főleg adminisztratív hiányosságok pótlását a városfejlesztő szakemberi megkezdték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments