Még november elejéig biztosan érvényben marad a korlátozás a váci vasútvonalon

Még néhány hétig eltarthat a váci vasútvonalon a dömösi sziklaomlás utáni helyreállítási munkák miatt elrendelt korlátozás. A MÁV friss közlése szerint a Budapest – Szob vonalon Nagymaros és Szob között még mindig egy vágányon közlekednek a vonatok, módosított menetrend szerint és hosszabb menetidővel. Az egy vágányon zajló közlekedés miatt néhány S70-es és G70-es vonat a csak a Nyugati pályaudvar és Nagymaros között közlekedik, helyettük Nagymaros és Szob állomások között továbbra is pótlóbuszokkal lehet utazni, várhatóan október 31-ig.

A Nyugati pályaudvar és Nagymaros között közlekedik a Nyugati pályaudvarról 6:15-kor, 14:25-kor, 16: 25-kor, 17:25-kor, 18:25-kor, 20:25-kor induló vonat. Onnan Szobig pótlóbuszokkal kell utazni. Szobról Nagymarosig pótlóbuszok szállítják az utasokat a 7:20-kor induló vonat helyett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Muzsika a Kertben

Mint korábban megírtuk, június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelés megállóhelynél, Nagymaros és Szob között. A második omlás hordaléka a 12-es utat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette. A MÁV pedig az utasok biztonságának garantálása érdekében leállította a vonatforgalmat.

Várhatóan novemberben indulhat meg a másik vágányon is a közlekedés Nagymaros és Szob között – közölte a MÁV augusztusban a Facebook-oldalán. Úgy tűnik, tudják tartani a határidőt. (képünkön: a helyreállítási munkák egy korábbi szakasza)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments