Megkezdődött hétfőn a sportcsarnok előtti út aszfaltozása

A szerződésnek megfelelően hétfőn elkezdődött városunk egyik legrosszabb minőségű útjának rendbetétele. A sportcsarnok előtti Bán Márton utca aszfaltburkolattal ellátása – az időjárás függvényében – várhatóan az őszi szünetet követő iskolai újrakezdésre elkészül – írja a városháza.

A felújítás fontosságáról Kászonyi Károly (Összefogás Vácért) elmondta: a sportcsarnok megközelíthetősége már hosszú évek óta jelentős balesetveszélyt rejt mind az ott edzést végzők, mind az oda testnevelés órára járók, mind az ott rendezett eseményekre látogatók számára. A kockaköves útburkolat állapota egyaránt sok bosszúságot okozott az autósoknak és gyalogosoknak. A választókörzet képviselője arra is felhívja a figyelmet, hogy a felújítás alatt mind a gyalogos-, mind a gépjármű forgalom előtt le lesz zárva az érintett terület.

A város az utak felújítására gépjárműadó-bevételt (mintegy 115 millió forintot) tervezett be az év elején, de a vírusra hivatkozva az állam már az év első felében elvonta ezt a forrást. Az önkormányzat kénytelen volt pár napja költségvetési átcsoportosítással fedezetet találni nem csupán a Bán Márton utca, hanem a Zöldfa utca és a Szent Mihály dűlő egy-egy szakaszának a felújítására is. A Bán Márton utcában és a Gombási út egy szakaszán dolgozó kivitelezőjével kötött szerződés szerint az előbbit több mint 12 millió, az utóbbit pedig 8,5 millió forint összegért újítják fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szúnyoggyérítés lesz jövő héten Vácon

A városirányítást egy éve átvevő váci vezetés nagy hangsúlyt helyez a gyalogos és közúti közlekedés biztonságosabbá tételére. Önkormányzati, üzemeltetői és lakossági finanszírozásban megújult többek között a vasútállomás közelében lévő parkolási terület, a Zichy, az Istenmalmi és a Zöldfa utcai járda egy-egy része, a Duna-parti kerékpárút jelentős szakasza, továbbá a Gödöllői úton található vasúti átjáró útszakasza. Aszfaltréteget készíttettek a Nemzetőr úton és az Akó utca elhanyagolt részén, a Beniczky utca egy szakaszán, valamint kijavították a veszélyes úthibát a Csányi körút Honvéd utcai kereszteződésében és akadálymentessé tettek több járdavéget is. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments