Megkezdődött hétfőn a sportcsarnok előtti út aszfaltozása

A szerződésnek megfelelően hétfőn elkezdődött városunk egyik legrosszabb minőségű útjának rendbetétele. A sportcsarnok előtti Bán Márton utca aszfaltburkolattal ellátása – az időjárás függvényében – várhatóan az őszi szünetet követő iskolai újrakezdésre elkészül – írja a városháza.

A felújítás fontosságáról Kászonyi Károly (Összefogás Vácért) elmondta: a sportcsarnok megközelíthetősége már hosszú évek óta jelentős balesetveszélyt rejt mind az ott edzést végzők, mind az oda testnevelés órára járók, mind az ott rendezett eseményekre látogatók számára. A kockaköves útburkolat állapota egyaránt sok bosszúságot okozott az autósoknak és gyalogosoknak. A választókörzet képviselője arra is felhívja a figyelmet, hogy a felújítás alatt mind a gyalogos-, mind a gépjármű forgalom előtt le lesz zárva az érintett terület.

A város az utak felújítására gépjárműadó-bevételt (mintegy 115 millió forintot) tervezett be az év elején, de a vírusra hivatkozva az állam már az év első felében elvonta ezt a forrást. Az önkormányzat kénytelen volt pár napja költségvetési átcsoportosítással fedezetet találni nem csupán a Bán Márton utca, hanem a Zöldfa utca és a Szent Mihály dűlő egy-egy szakaszának a felújítására is. A Bán Márton utcában és a Gombási út egy szakaszán dolgozó kivitelezőjével kötött szerződés szerint az előbbit több mint 12 millió, az utóbbit pedig 8,5 millió forint összegért újítják fel.

A városirányítást egy éve átvevő váci vezetés nagy hangsúlyt helyez a gyalogos és közúti közlekedés biztonságosabbá tételére. Önkormányzati, üzemeltetői és lakossági finanszírozásban megújult többek között a vasútállomás közelében lévő parkolási terület, a Zichy, az Istenmalmi és a Zöldfa utcai járda egy-egy része, a Duna-parti kerékpárút jelentős szakasza, továbbá a Gödöllői úton található vasúti átjáró útszakasza. Aszfaltréteget készíttettek a Nemzetőr úton és az Akó utca elhanyagolt részén, a Beniczky utca egy szakaszán, valamint kijavították a veszélyes úthibát a Csányi körút Honvéd utcai kereszteződésében és akadálymentessé tettek több járdavéget is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments