Megújul a Gombási út egy szakasza is

A legrosszabb állapotban lévő városi utak felújítási sorozatában elkezdődött a Gombási út Présház utca és Naszály utca közötti, igen kátyús, töredezett útszakaszának újraaszfaltozását előkészítő munka – írja a vac.hu.

Az érintett deákvári körzetek képviselői üdvözlik a hosszú évek óta meglévő probléma megoldását. Tótváradi-Nagy Bence (Összefogás Vácért) tájékoztatása szerint a megkötött szerződés értelmében a kivitelező ezt a szakaszt 8,5 millió, a sportcsarnok előtti Bán Márton utcát pedig több mint 12 millió forint értékű munkával teszi rendbe. Rozmaring Sándor (Összefogás Vácért) pedig hangsúlyozta: az útjavítás költségéhez a DDC Kft jelentős anyagi támogatást nyújt a városnak. A forgalomkorlátozással járó aszfaltozás az időjárás függvényében több hetet vesz majd igénybe.

Mint ismert, az idei helyben maradó gépjárműadót teljes egészében elvonta az állam és várhatóan a következő években sem számíthat az ebben az évben mintegy 115 milliós forrásra a város. Pedig ezt az összeget a váci utak felújítására tervezte be 2020-ban az önkormányzat. A kiesett finanszírozási lehetőség miatt átcsoportosítással kellett élni, így kerülhet sor a Gombási úti munkán kívül a Zöldfa utca és a Szent Mihály dűlő egy-egy szakaszának a felújítása mellett a Bán Márton utca aszfaltozására is.

A váci városvezetés kiemelt figyelmet fordít a gyalogos és közúti közlekedés biztonságosabbá tételére. Önkormányzati, üzemeltetői és lakossági finanszírozásban az utóbbi időszakban már megújult többek között a vasútállomásnál lévő parkolási terület, a Zichy, az Istenmalmi és a Zöldfa utcai járda egy-egy része, a Duna-parti kerékpárút jelentős szakasza, továbbá a Gödöllői úton található vasúti átjáró útszakasza. Aszfaltréteget kapott a Nemzetőr út és az Akó utca elhanyagolt része, a Beniczky utca egy szakasza, valamint több járdavég akadálymentesítése mellett kijavították a veszélyes úthibát a Csányi körút Honvéd utcai kereszteződésében – számol be a városháza honlapja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments