Nem muszáj engedni az erőszakos kéményseprő cégeknek

Évente–kétévente, függően attól, hogy milyen berendezéssel fűt valaki, kötelező a kéményseprés. Azokban az ingatlanokban, ahova cég van bejegyezve, ez nem ingyenes. Az InfoRádió hallgatói jelezték, előfordul, hogy a pénzért kéményseprést végző cégek becsengetnek, és kierőszakolják, hogy ők végezhessék el a munkát. A fűtőeszközöket szakemberrel évente egyszer ellenőriztessük, és tisztíttassuk ki – hívta föl a figyelmet az InfoRádióban a katasztrófavédelem szóvivője. A másik fontos kérdés a kéményseprés, amit van, ahol a katasztrófavédelem, van, ahol pedig cég végez.

Mukics Dániel kiemelte, a lakossági kéményseprés minden esetben ingyenes, de ha egy ingatlanban be van jegyezve valamilyen gazdálkodó szervezet, akkor már nem fakultatív, és fizetni kell érte. Az BM OKF szóvivője hozzátette: utóbbiak esetében elképzelhető, sőt, elő is fordul, hogy egy kéményseprést végző cég maga jelentkezik a kötelezően elvégezendő munkára, de mindenki maga dönthet arról, hogy kíván-e élni a lehetőséggel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Nem bújhatnak ki a kéményseprés alól, de azt mindenki maga dönti el, hogy melyik cég szolgáltatását veszi igénybe, ugyanis az árképzésben, miután piaci alapon dolgoznak a vállalkozások, lehetnek differenciák, tehát nem feltétlenül egységes. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments