Október 23.: ünnepel a város és ünnepel a Fidesz-KDNP pártszövetség is

Különös nap lesz az idei október 23. Ilyenkor évtizedek óta a város számos helyén emléktábláknál, az 1956-os események fontos helyszínein emlékeznek meg a váciak a forradalom mártírjairól. A városi ünnepséget már egy ideje a zeneiskolában tartják, az eseményen jellemzően a kísérő kulturális műsor mellett egy felkért szónok mond beszédet. 2020-ban azonban másképpen lesz: az önkormányzat által szervezett ünnepségek mellett a Fidesz-KDNP pártszövetség is szervez egy saját városi ünnepséget kormányzati tagok részvételével.

A városháza által összeállított programok sorában immár hagyományosan szerepel a börtönnél lévő 56-os emlékmű megkoszorúzása, erre most 10 órakor kerül sor. Megemlékezést tartanak dr. Kristóf Béla polgármester, Pap Béla református lelkész, Komáromi Kornélia és Kovács Ottó mártírok emléktábláinál. Az este hat órakor folytatódó városi megemlékezés keretében koszorúzásra kerül sor a Konstantin téren dr. Brusznyai Árpád és dr. Rusvay Tibor, valamint Pétery József püspök emléktáblájánál.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

A koszorúzások során közreműködnek a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar rézfúvós együttese, a Váci Dunakanyar Színház művészei, a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziumának tanulói. Vasárnap, október 25-én 19 órától pedig a székesegyházban kerül sor egy orgonahangversenyre Bednarik Anasztázia orgonaművész és Csanádi László DLA orgonaművész közreműködésével, egyrészt a forradalomra, másrészt Liszt Ferenc születésére emlékezve.

A koronavírus-járvány miatt az idén a zeneiskolai városi ünnepség elmarad.

A Fidesz-KDNP váci szervezetének és a KDNP Pest megyei szervezetének közös rendezvényére is október 23-án kerül sor Vácott. A pártszövetség délután fél ötkor a Konstantin téren tart koszorúzást, ünnepi beszédet mond Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, városunk és a térség országgyűlési képviselője, és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A megemlékezésen Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója szaval, fél hattól pedig a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar vonószenekara Sándor Bence vezetésével ad ünnepi koncertet a székesegyházban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments