Pénteken indulnak a sárkányhajósok az Ördögi Körre, amely garantáltan fájni fog

A szeptemberi sikeres országos bajnokság után ismét remekeltek a váci sárkányhajósok. A tavasszal elmaradt Hosszú Távú Sárkányhajó Országos Bajnokságot október 17-én, Baján rendezték meg. Két egységgel indult az egyesület, és mind a premier vegyes, mind a senior open kategóriában aranyérmet akasztottak versenyzőink nyakába.

Bár már megpihenne a csapat, de még várnak rá a kihívások. Október 23-án Vácott tizenkettedik alkalommal rendezik meg a 66,6 kilométeres „Ördögi Kört”, a világ leghosszabb sárkányhajó versenyét  tudtuk meg Szabó Miklóstól. Mottójuk, a „Garantáltan fájni fog” eddig osztatlan sikert aratott. Az idén két cseh, és két szlovák csapat is jelezte részvételi szándékát. A nemzetközi szintre emelkedést idén sajnos a járványhelyzet megakadályozta, de jövőre újra nekifutnak.

Novemberben kezdődik a téli felkészülés, a sárkányhajók beköltöznek a medencébe. November 14-én szombaton „indoor” kupafutam vár rájuk Vácon, a Dunai Sárkányok Vác rendezésében, a Magyar Sárkányhajó Szövetség támogatásával. Ide várják céges, és amatőr csapatok jelentkezését is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments