Segítség a babakocsisoknak és a kerekesszékeseknek

A Váci Városfejlesztő Kft útkarbantartási részlege a szeptember végéig tartó jó időt kihasználva teljes eszköz- és személyi kapacitással dolgozott a város sok területén az út- és járdahibák javításán. E munkák mellett akadálymentessé tettek úttestek és a járdák közötti útpadkákat is – írja a város honlapja.

Mint azt Szabó Kornél részlegvezető elmondta, a betonfeltörést követően süllyesztik ezeket a részeket olyan kapcsolódási pontokká, melyeket a kerekesszékesek is használni tudnak. De a babakocsis kismamák mellett a gurulós bevásárló eszközöket használók is örülhetnek ennek a megoldásnak.

Az elmúlt héten elvégzett munkák egy mozgássérült váci polgár jelzésére készültek el. Például a kórház jobb megközelíthetősége érdekében az önkormányzat által megrendelt feladatként a Pálffy utca egyik oldalán, továbbá a Beniczky utca mindkét felén akadálymentessé vált a járdarész. De az Iskolavárosban, a Bán Márton utcában és a Németh László úton is elvégeztek hasonló járdavég átalakításokat. Korábban, 2014-től 2018-ig a városfejlesztő kft egyáltalán nem végzett járdát érintő akadálymentesítési munkát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments