Sikkasztási ügyre hívta fel a képviselő a figyelmet

A közélet tisztaságát, átláthatóságot és a tiszta kezek politikáját hirdette meg Csereklye Károly képünkön, a Váci Szívvel Mozgalom képviselője szerint a jelenlegi városvezetés. A mozgalom és az őket támogatók is ezt vallják – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

A városatya elmondta: az elmúlt időszakban több beadványa is volt Matkovich Ilona polgármester felé, korrupciós visszaélések gyanúja miatt. Az ügyekben kivizsgálást kért Csereklye Károly.

„Sajnos ezideáig választ egyikre sem kaptam. Tettem már bejelentést júniusban is több alkalommal, majd büntetőfeljelentést is, de nem történt semmi” – mondta.

Sikkasztás és visszaélés gyanúja merült fel a Váci Városfejlesztő Kft korábbi ügyvezetőjével kapcsolatban – állítja a képviselő. Ezt jelezte is a polgármester felé a héten.

„Az üggyel kapcsolatban beadványt nyújtottam be a polgármester asszony felé, kilenc oldalnyi mellékletben, amely útnyilvántartást, pénzügyi kifizetéseket, és a gépkocsi vizsgáztatási papírját tartalmazta. Kértük, hogy nézzen utána, hiszen kötelessége feljelentést tenni.”

Csereklye Károly elmondta még, hogy a benyújtott dokumentumok szerint az elmúlt hónapokban, a karantén ideje alatt, a korábbi ügyvezető több kilométert számolt el, mint amennyit megtett. Erről tanúskodik az, hogy nem egyezik az általa elszámolt használat és a valós futott kilométer. Szeretnék, ha Matkovich Ilona eljárna az ügyben.

A városháza a következő reakciót küldte az üggyel kapcsolatosan:

„A képviselő által hétfőn beadott dokumentumok alapján a polgármester vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy az előző és a mostani képviselőtestület működése alatt történt-e bármilyen, közpénzekhez köthető szabálytalanság. A városháza álláspontja szerint, ha Csereklye Károlynak bűncselekményről van tudomása, akkor haladéktalanul feljelentést kell tennie a nyomozóhatóságnál. Ezt képviselői esküjéhez hűen a közvélemény tájékoztatásával párhuzamosan minden bizonnyal meg is tette. Azt csak reméljük, hogy az általa említett korábbi büntetőfeljelentésének válasz nélkül hagyását nem az önkormányzaton kéri számon. Állításával szemben a valóság pedig az, hogy az említett júniusi bejelentéseire a válaszokat elküldte számára a városháza.”

A városháza emlékeztet arra, hogy a mostani városvezetés már több vizsgálatot indított különböző ügyekben. Ezek közül kiemelkedik a színházi szabálytalanságokat felderítő ellenőrzés. Valamint, egy hasonló vizsgálat derítette ki, hogy Mokánszky Zoltán volt alpolgármester és Balkovics Péter volt önkormányzati képviselő felügyelő bizottsági tagságért, milliós nagységrendű összeget vett fel jogtalanul, mely összeget azóta sem fizettek vissza. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments