Tizenöt fővel elkezdődött az idei szlovák nyelvtanfolyam

Október 1-én a Madách Imre Művelődési Központban dr. Alt Gyula, a Váci Szlovák Önkormányzat elnöke nyitotta meg a már 11-ik alkalommal szervezett ingyenes szlovák nyelvtanfolyamot. A jó hangulatot megalapozva népszerű melódiákat és szlovák népdalokat is előadott zongorán.

Pae. dr. et Bc. Martina Pillingová tanárnő házi süteménnyel kedveskedett. Kedves személyisége, tanítási módszere népszerű a hallgatók körében. A tavalyi résztvevők közül többen folytatják a tanulást, de vannak kezdők is a csoportban.

A Krížom-krážom (Keresztül-kasul) Szlovákiában kiadott nyelvkönyvből tanulnak a diákok, melynek hanganyaga a szerzők internetes oldalán megtalálható. A tanárnő a tavalyi évben zárt Facebook csoportot is létrehozott, így a hallgatóknak a gyakorlatok és a házi feladat is elérhető volt, illetve folyamatosan tartották a kapcsolatot.

Ez különös jelentőséggel bírt a járvány miatti karantén időszakában, mert a tanítás online formában folytatódott és májusban sikeresen befejeződött.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Miért van ilyen érdeklődés a Vácon a szlovák nyelv iránt?  Többen gyakran utaznak Szlovákiába: közös történelmi emlékek, természeti szépségek, turisztika, téli sportok iránti érdeklődés miatt. Az elsajátított nyelv segítség az alapvető kommunikációban.

Jelentkeztek olyan hallgatók is akik az általános iskolában tanultak szlovákul (Galgaguta, Csővár, Felsőpetény), és az akkor megszerzett ismereteiket szeretnének ismét elmélyíteni.

A tanfolyamra ebben az évben 15 fő jelentkezett, bízunk benne, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan sikeres lesz. ♦ (Menczer Sándorné)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments