Új lombszívó segíti a zöldfelületek tisztán tartását

Csaknem 3 millió forintért vásárolt korszerű lombszívó berendezést a Váci Városfejlesztő Kft. A zöldfelületek tisztán tartását is végző önkormányzati tulajdonú cég egy Trilo gyártmányú, platós kisteherautóra felszerelhető gépet szerzett be – írja a városi honlap.

Szabados Krisztián, a Váci Városfejlesztő telephelyvezetője a Váci Hírnöknek elmondta: „A lombszívó gép beszerzésének a célja, hogy hatékonyabban tudja a városi cég gyűjteni, kezelni a faleveleket, ennek következtében pedig csökken a kézi munkaerő igénye az ilyen feladatoknál.”

A szakember arról is beszélt, hogy további, parkfenntartáshoz szükséges eszközök beszerzését is tervezik, ennek keretében érkezhet hamarosan a városi céghez egy korszerű ágdaráló, amely a lombkoronák kezelésének, utómunkálatainak elengedhetetlen kelléke.

A város vezetése választási ígéreteit megtartva kiemelt fontosságúként kezeli a zöldfelületek karbantartását és a hulladékkezelést: a korábbi évek sok panaszt okozó gyakorlatával ellentétben, a törvényi előírásokon felül plusz egy alkalommal fertőtleníttették a szemetes konténereket, továbbá az idén kétszer is begyűjtésre került a lakossági elektronikai hulladék. A Ligetben több kiszáradt fa pótlásra került és lakossági összefogással számtalan illegális szemétlerakót sikerült felszámolni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments