A városháza szerint tegyen feljelentést a képviselő, ha bűncselekményt derített fel

Tovább folytatja kutakodását a Váci Sport Kft háza táján Csereklye Károly önkormányzati képviselő. A Váci Szívvel listáján bejutott városatya közadatkéréssel kapott meg az elmúlt évekből számlákat, amelyeket a mozgalomhoz csatlakozó szakemberekkel együtt átvizsgáltak és szerintük több esetben súlyos problémákat találtak. Erről írásban értesítette a városvezetést, kérve, hogy induljon vizsgálat, amely azt hivatott tisztázni, hogy „meglopták-e” a  közvagyont. A városháza szerint, ha tényleg indokolt, tegyen feljelentést a képviselő.

„Átnézve a Váci Sport Közhasznú Nonprofit Kft 2019. január 1. és 2020. szeptember 30. közötti könyvelését, több millió forintos nagyságrendben, 51 olyan számlát, tételt találtunk, ahol a számlakibocsátó cég nem valós, vagy a cég számlázási adatai nem jók, a számlát kiállító cég valós, de a számla tartalma bizonyíthatóan fiktív, a számlán szereplő tényleges munkavégzés soha nem történt meg, minden valós, a cég és a számla tartalma is, de az vélelmezhetően az ügyvezető egyéni, magán felhasználására került” – mondta a városháza előtt megrendezett keddi sajtótájékoztatóján Csereklye Károly.

Bejelentette, hogy a tapasztalataikról írásban tájékoztattak Matkovich Ilona polgármestert. „Kérem önt, úgy is, mint a városunk első számú vagyonőrét és úgy is, mint aki hivatalából kifolyólag sokkal nagyobb lehetőséggel rendelkezik a különböző visszaélések feltárásához, legyen szíves egy azonnali belső vizsgálatot elrendelni és nekem egy részletes, teljes körű írásos jelentést adni arról, hogy az milyen eredménnyel zárult, mert annak tartalmát szeretném összevetni a saját megállapításainkkal” – idézte a levelet a képviselő.

A városháza, ha szükséges, vizsgálatot kezdeményez

A Csereklye Károly által beadott megkeresés kiegészítésére, az általa vitatott számlák csatolására és az azok alapján kifejtett megállapításai megküldésére kérte a képviselőt Vác polgármestere. Vizsgálatot ezek ismeretében fog elrendelni. A városháza álláspontja szerint, ha Csereklye Károlynak bűncselekményről van tudomása, akkor haladéktalanul feljelentést kell tennie a nyomozóhatóságnál – írja válaszában a városháza.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a törvény büntetni rendeli azt a személyt, aki hamisan vádol meg valakit, akár sikkasztással, akár hűtlen kezeléssel vagy lopással. A városháza emlékeztet arra, hogy a mostani városvezetés már több vizsgálatot indított különböző ügyekben, amelyek eredményéről folyamatosan tájékoztatják a nyilvánosságot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments