A vírusveszély miatt csak az előnevezők állhatnak rajthoz az idei Mikulásfutáson

Épphogy elindult a nevezés tesztelése, még sajtóhírek sem jelentek meg, de már elkezdtek regisztrálni az idei Mikulásfutásra. A koronavírus veszélyei miatt egy új, szigorúbb és zártabb világ kezd kialakulni, amiről ma már senki nem tudja, meddig fog tartani. Szerencsére az új világban is lehet még mozogni, futni. Ki-ki felkerekedhet és lefuthatja a köreit, hogy egészséges maradjon. De a futás, nem csak erről szól.

„Emlékszel még milyen érzés, amikor felhangzik a rajtzene, együtt visszaszámolunk, és több százan egyszerre elrajtolunk, hogy együtt küzdjünk meg, a távolsággal, az idővel, egymással és önmagunkkal?

A vírushelyzet kemény szabályainak betartásával ismét futni hívunk benneteket. December 6-án húzd fel ismét a futócipőt, meg a maszkot is, mert a Mikulás újra vár, hogy együtt teljesíthessük a távokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Keressétek a www.futavac.hu honlapot, és nevezzetek elő a versenyre, mert az idén a vírusveszély miatt nincs lehetőség a helyszíni nevezésre! Csak azok indulhatnak a versenyen, még a 2,5 km-es ingyenes buli futáson és többi távon is, akik december 1-ig előneveznek. Készülünk ovis futással a kicsiknek, 5 és 10 kilométerrel a nagyoknak és félmaratonnal a legnagyobbaknak, amit nem csak egyénileg, hanem váltócsapattal is futhatsz” – írja a főszervező, Bíró György.

A rajtcsomagot a verseny reggelén csak a testhőmérséklet mérés után kaphatják meg a futók, abban az esetben, ha nem lázasak, mert nem szeretnék a szervezők, ha betegen a fertőzés veszélyével állna valaki a rajhoz.

A verseny most is a Március 15. térről indul, de nem csak a versenyközpontban, hanem a rajt, cél és váltózónában is maszkot kell viselni, amit miután elrajtolt a mezőny és elért a Zenepavilonig levehetnek a versenyzők, de csak akkor, amikor már a tömeg szétoszlik és meg lesz a biztonságos távolság a futók között. Az 5 kilométeres körök befejeztével a Bécsi kapu elérésekor ismét fel kell venni a maszkot, mert csak úgy futhatnak át a váltózónán, vagy be a célba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„Ez szigorú követelmény, de ez szolgálja az egészségünk megőrzésének lehetőségét. Az idén is kapnak a hosszabb távok futói Mikulás pólót, de szeretnénk minden versenyzőnek és rendezőnek Mikulás maszkkal is kedveskedni, amit akár a rendezvényen fel is avathat. Nem ez volt álmaink ajándéka számotokra, de most ezt hozza a Mikulás, vagy inkább a Covid.

Az eredményhirdetés lehet, hogy nem lesz olyan parádés annak érdekében, hogy ne fertőzzük egymást, de azt megígérhetjük, hogy 24. alkalommal is ez a nap a futásról, a mozgásról fog szólni.

Még több mint egy hónap van a versenyig. Nevezz, hogy tudjunk rólad és készüljünk a részvételedre, és figyeld a honlapot, mert a Covid-19 miatt a szabályok napról-napra változhatnak a biztonságos versenyzés érdekében. Mi napra készek leszünk, és jelezzük, a változásokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az idén harmadszor kezdünk el futóversenyt szervezni nektek. Reméljük, most végre sikerül megrendezni is” – írja Bíró György. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments