Ágdaráló segíti az őszi munkákat a városban

Többmillió forintos ágaprító gazdagítja néhány napja a városfejlesztő Kft gépparkját. Az új eszköz a hatékonyabb és gazdaságosabb feladatellátás miatt került beszerzésre. Az utánfutóként vontatható ágaprító a lombkoronák kezelésének, utómunkálatainak elengedhetetlen berendezése. Két hete 3 millió forintos korszerű lombszívó berendezés is érkezett a Váci Városfejlesztő Kft telephelyére – írja a vac.hu.

Eddig a zöldfelület karbantartásának nagy részét egy budapesti cég végezte, azonban az előző vezetés által megbízott Harmatkert Kft-vel a szerződés megszűnt. A feladatokat a város cége és a tényleges munkát eddig is végző helyi vállalkozók vették át. Az új gépbeszerzésekkel így a korábbiakkal ellentétben Vác vagyona gyarapodik, a munkákat pedig költséghatékonyabban végeztetheti el a város.

Az új városvezetés kiemelten figyel környezetünk tisztaságára, védelmére. A kötelezőhöz képest plusz konténermosást rendelt meg. Költségkímélő módon, két alkalommal is megszervezésre került az elektronikus hulladékok begyűjtése. Több illegális szemétlerakót számoltak fel és képrögzítőket szereltek fel a megelőzés érdekében. A szelektív hulladékgyűjtők nagy részének cseréje mellett új kézi hulladék-, illetve kutyapiszokgyűjtőket helyeztek el. A Ligetben és az Istenmalmi utcában is facsemeték elültetésére került sor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments