Az elmúlt egy évet értékelték Deákvár képviselői

Egy éve, a tavaly októberben tartott választások eredményeként kapott felhatalmazást a váciaktól a három deákvári képviselő, Rozmaring Sándor, Molnár Nándor és Tótváradi-Nagy Bence. Most a három városatya közül ketten értékelték az elmúlt évet. Molnár Nándor városházi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón, melynek a Munkácsy-parkot választották helyszínéül.

„Sajnos az elmúlt egy évben csodákat nem tudtunk tenni, hiszen egy nehéz időszak áll mögöttünk, a koronavírushoz kapcsolható gazdasági nehézségek, elvonások, illetve átcsoportosítások miatt sajnos kevesebb lehetőségünk volt a nagyobb volumenű fejlesztésekre, de azért apróbb dolgokat, emberi léptékű fejlesztéseket meg tudtunk valósítani Deákváron” – kezdte a tájékoztatót Tótváradi-Nagy Bence.

A képviselő kiemelte: az elvégzett feladatok között fontos szerepet kapott a játszóterek, padok felújítása, nemrég a Landerer utcába is került két új utcabútor. Nagy figyelmet fordítanak területek megtisztítására és folyamatosan zajlanak a nyílt vízelvezetőárkok karbantartási munkái. Emellett több deákvári helyszínen is történt útburkolat, járdajavítás. valamint utcanév táblák kerültek kihelyezésre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

„Megújultak a Munkácsy-park utcabútorai és két kutyaürülék-gyűjtő is ki lett helyezve. Közlekedési táblák kerültek Deákvár több pontjára, a biztonságos közlekedés érdekében. Több tonna illegális hulladék lett elszállítva. Párbeszédbe kezdeményeztünk a Deákváron áthaladó kamionforgalom csökkentése érdekében, illetve levében fordultam a Magyar Postához, a deákvári kisposta felújítása miatt” – tette hozzá.

Egyik legnagyobb sikerének érzi Rozmaring Sándor a Munkácsy-park rendbetételét. Mint mondta, az ott található asztal és padok szó szerint a földből lettek kiásva.

„Most zajlik a Gombási út egy szakaszának teljes felújítása, ahol mintegy 100 méteres szakaszon kerül új aszfalt az úttestre. Az útszakasz mellett el fog készülni egy kőszórásos járda, amivel megoldódik a Présház utcai lakosoknak a problémája is. Megemlíteném a SPAR parkoló ügyét is, ami ugyan még egy nem lezárt történet, de hamarosan megoldódhat a parkolási kérdés. A szerződést már elküldtük az üzletnek aláírásra” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Köszönetet mondott a Vác Civitas Szimfonikus Zenekarnak, hogy Deákváron több alkalommal is tartottak karanténkoncertet, ezzel Deákvárt ismét bekapcsolták a zenei életbe.

Végül pedig arról beszélt, hogy nagy közösségi támogatást élveztek Deákvár rendbetételével kapcsolatosan, hiszen a lakosság közreműködésével a Naszály-hegy dűlőin és más külterületeken mintegy 100 köbméter illegálisan lerakott szemét és további 40 köbméter elektronikus hulladék összegyűjtése és elszállíttatása történt meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments