Dunakeszin vírusfertőzésben meghalt egy pedagógus, ma kezdődik a nagy tesztelés

Koronavírus következtében meghalt a dunakeszi katolikus iskola egyik pedagógusa. Szombaton országosan 121 ember vesztette életét a járvány miatt. A kormány közlése szerint ma, hétfőn kezdődik és hetente ismétlődik majd az iskolákban a pedagógusok, és az oktatást segítő alkalmazottak vírusszűrése.

A dunakeszipost.hu információi szerint életet vesztette a dunakeszi katolikus iskola egy fejlesztő pedagógusa. Korábban arról is írtak, hogy a katolikus óvodát is bezárták egy hétre, de hétfőtől újra normál üzemben fogadják a kicsiket.

Pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, ezen a héten pedig iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indul a szűrés – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. György István hozzátette: 16.691 helyszínen mintegy 370 ezer ember szűrését végzik el antigén gyorstesztekkel. A bölcsődékben 1742, az óvodákban 4381, az iskolákban 8694 feladatellátási helyszínen zajlik majd a tesztelés.

A részvétel önkéntes – hangsúlyozta az államtitkár, aki arra kérte az intézmények dolgozóit, segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy alávetik magukat a tesztelésnek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments