Egy hatvanegy éves horgász a váci vízitragédia áldozata, elsodorta a Duna

A Bors értesülései szerint egy 61 éves férfi és a társa Vác közelében tartózkodtak a Dunán, amikor a nem túl jó állapotban lévő csónakjuk váratlanul felborult. A lap szerint egyiküket még élve ki tudták menteni, a másikuk sajnos már csak holtan került elő. A balesetről tegnap a Váci Napló is beszámolt a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján.

„Nagyjából egy kilométerre lehettem a parton, amikor a baleset történt, így esélyem sem volt odamenni segíteni. Nagyon gyorsan elmerültek, de egy kajakos még időben érkezett, és sikeresen kimentette az egyiküket. A 61 éves csónaktulajdonost elsodorta a folyó, a rendőrök csak jóval lejjebb tudták kihúzni a vízből” – nyilatkozta a Borsnak Tolnay Zoltán, aki éppen a váci kompon teljesített szolgálatot.

Miután az áldozatot a rendőrök kimentették a vízből, visszavitték a Váccal szemköz­ti tahitótfalui kompkikötőhöz. Egyelőre nem tudni, hogy mitől borultak fel a csónakkal, arról viszont többen is beszéltek a Borsnak, hogy a Duna azon szakasza a kiszámíthatatlan áramlatok miatt nagyon veszélyes. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments