Este héttől reggel hétig ingyenes parkolhatunk a mélygarázsban is

A koronavírus-veszélyhelyzetre tekintettel november 23-án hatályba lépett az a rendelet, amely alapján lakott területen, kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni – írtuk korábban.

A kormány korábban arra kérte az önkormányzatokat, hogy saját hatáskörben rendelkezzenek az önkormányzat vagy a tulajdonában álló gazdasági társaságok parkolóinak bárki számára való megnyitásáról hétfőtől, és erről a döntésükről 48 órán belül tájékoztassák a lakosságot.

Az önkormányzat döntése értelmében Vácon is ingyenes a parkolás ebben az idősávban a mélygarázsban, a többi időszakban azonban továbbra is fizetni kell – tájékoztatta lapunkat Szeri Mihály, a közterület-felügyelet vezetője.

A mélygarázsba behajtáshoz továbbra is jegyre van szükség, hiszen a felszíni bejáratok is ezzel nyílnak. Az ingyenesség csak este hét és reggel hét óra közötti időszakra vonatkozik, aki korábban érkezik annak az eddigiekhez hasonlóan fizetnie kell az este hétig – tudtuk meg Szeri Mihálytól, aki azt is elmondta, hogy az intézkedés a bérlettel rendelkezőket nem érinti és egyelőre december 11-ig van érvényben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments