Belvárosi képviselők évértékelője: fontos a választópolgárokkal való kapcsolattartás

Kászonyi Károly kisváci (1. választókerület), Jess Kinga belvárosi képviselő (2. vk.), valamint Inotay Gergely (3. vk.) alpolgármester közösen adott számot a megválasztása óta eltelt egy évben a körzetében végzett városrészi munkáról. Mint elhangzott, a főtéri parkolás problémájának megoldása, a választópolgárokkal történő kapcsolattartás erősítése és a zöldfelületek intenzívebb karbantartása, szépítése mellett régóta várt fejlesztések is megvalósultak Vác szívében – írja a vac.hu.

Kászonyi Károly Kisvác önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a koronavírus okozta leállások miatt nem sikerült minden tervet megvalósítani, ennek ellenére évek óta nem kapott a körzet annyi figyelmet, mint most. Az évtizedek óta elhanyagolt, Sportcsarnok előtti Bán Márton utca leaszfaltozását, a kerékpárút legrosszabb állapotban levő szakaszának megújítását, továbbá a Huszár utca és a Szent Mihály dűlő kereszteződésének aszfaltozását említette nagyobb eredményként. Kilencéves lemaradást kell behozni – fogalmazott, de a változások már egy év elteltével is látszódnak.

Példaként említette azt, hogy a Városfejlesztő Kft a korábbinál hatékonyabban látja el a feladatait. Kászonyi Károly megemlítette, hogy az elvégzett munkához kormányzati segítséget nem kaptak, ugyanakkor arra utalt: bízik abban, hogy hamarosan az erre megválasztott illetékes is elkezd a város érdekében dolgozni.

Jess Kinga, a belváros önkormányzati képviselője a főtéri kamerarendszer megvalósulásával kapcsolatban arról beszélt, hogy korábbi ígéreteiknek megfelelően rendbe tették az átláthatatlan főtéri parkolási rendszert. A bójás beengedőkapuk megszüntetésével a város milliókat spórolt, és a korszerűbb, automatizált technológia lehetővé teszi, hogy a közterület-felügyelet más feladatokra koncentrálhasson.

Régóta gazos terület tisztult meg a vasútállomásnál, ahol 400 négyzetméternyi, kőszórt parkolási lehetőséget teremtettek. Több szemetest helyeztek ki a lakossági igényeknek megfelelően. Jól látszik a kertészeti munkák eredménye, a részben a civilekkel elvégzett közös munka teszi szebbé a városképet. A lehetőségekhez mérten szép számmal kerültek megrendezésre kulturális programok is Vác szívében.

Inotay Gergely, a belváros-Burgundia önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy több utca kátyúzása valósult meg egy év alatt: ilyen a Petőfi utca, valamint az Ady Endre sétány, ahol a járda szegélykövezése is megtörtént még az év elején. Részleges kátyúzások voltak a Budapesti főúton, a József Attila sétányon, a Káptalan, Tragor, Báthori utcákban, a Szent Miklós téren. A DMRV beruházásaként megújult a Tímár utca teljes útfelülete. Itt az önkormányzati előírás értelmében az útpályát teljes szélességében kellett újraburkolni a csőcserét végző vállalkozónak. A nem városi kivitelezés csúszásáért az alpolgármester elnézést kért mindazoktól, akiknek a munkálatok elhúzódása kellemetlenséget okozott.

Új parkolóhelyek létesültek a belvárosban, több járdaszakasz pedig teljesen vagy részben megújult: így például az Ady Endre sétány is. Évek óta időszerű egyszerűbb gallyazást és több esetben komolyabb metszési munkálatokat végzett el a kertészet a Budapesti főúton, a Petőfi utcában, a Farkasfalvi utcában és az Ady Endre sétányon. Lakossági segítséggel a Tavasz utcában is területrendezés történt, amit az alpolgármester megköszönt az ott lakóknak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments