Fogyatékosotthonnak gyűjt új gépkocsira Beer Miklós alapítvány

A Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona 5 millió forintos állami támogatáshoz jutott, melyet a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány szeretne kiegészíteni azzal a céllal, hogy az intézmény le tudja cserélni a képen látható, 16 éves, több mint 320 ezer km-t futott járművét egy új, hét személyes Dacia személyautóra – írja az alapítvány honlapja.

A leendő gépkocsival a gondozottakat orvosi vizsgálatokra, kórházakba, illetve külső programokra szállítanák.

Aki csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez, az alapítvány számlaszámára történő bármely összegű befizetéssel segíthet november 15-ig. A közleményben kérik feltüntetni: Ipolytölgyes. Számlaszám: OTP Bank 11742094-26993856. Szent Ferenc Szegényei Alapítvány.

Dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök szervezete kiemelt figyelmet fordít a halmozottan hátrányos helyzetű emberek, így a fogyatékosotthonokban ápoltak életkörülményeinek javítására. Tavasszal – adományozóinknak köszönhetően – egy mozgásterapeuta szerződtetésére nyílt lehetőség a másfél száz gondozottat ellátó ipolytölgyesi intézményben. A járványhelyzet miatti zárlat következtében ezt a programot fel kellett függeszteni, amint a körülmények engedik, újraindítjuk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments