FRISS: a beutalóval rendelkezőket vasárnap 10 és 16 óra között várja a szűrőbusz

Szerkesztőségünknél is sokan érdeklődtek a Vácra bejelentett vírusszűrőbusz iránt, most dr. Bánhidi Péter, a városi operatív törzs szakmai vezetője tett közzé pár perce néhány fontos információt. Ebből kiderül, hogy az Országos Mentőszolgálat holnap, vasárnap ismét kiküldi a buszt városunkba – olvasói információk szerint a jármű már ma is itt volt, sokan találkoztak vele a Duna-parton, a vár alatti parkolóban.

A szűrőbusz november 15-én 10 és 16 óra között a József Attila sétány végén, a tanpályán, a vár alatt lesz megtalálható. Dr. Bánhidi Péter is felhívja a figyelmet arra a fontos tényre, hogy a szűrést csak azok vehetik igénybe TAJ számuk közlésével, akiknek háziorvosa már elrendelte a vizsgálatot és az még nem történt meg.

A szűrés során először antigén vizsgálat történik orrból vett minta segítségével, az eredmény 15 percen belül megvan. Ha ez pozitív, az eredmény végleges, a vizsgált ember mehet haza.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Ha negatív, akkor PCR vizsgálat szükséges, ugyancsak orrból, amit helyben elvégeznek. Ennek eredményéről a háziorvosánál lehet majd érdeklődni vagy bárki megnézheti a magyarorszag.hu felületen, ügyfélkapus bejelentkezéssel!

A szűrésre gyalog vagy saját autóval is lehet menni. Az utóbbi esetben az első vizsgálathoz a kocsiból ki sem kell szállni a vizsgálathoz – hívja fel a figyelmet dr. Bánhidi Péter. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments