Hajléktalanszálló: kormányzati előírás a kötelező COVID-teszt

Jóindulatú, de tévedésen alapuló posztban aggódnak az egyik hajléktalan honfitársunk testi épségéért a közösségi médiában. Egy dolog biztos: ha az önkormányzaton múlik, nem fog sem halálra fagyni, sem pedig az utcán éjszakázni – írja a vac.hu.

Ugyanis továbbra is COVID-teszt nélkül veheti igénybe a Budapesti főúton kialakított éjjeli menedékhelyet, napközben pedig – a többi nehéz helyzetbe került emberhez hasonlóan – ellátást kap.

A posztban szereplő férfi a hajléktalanszállót a zárlat és az intézményvezető tájékoztatása ellenére hagyta el, ahova valóban csak – a kormányzati előírásokkal összhangban – negatív COVID-teszttel kerülhet vissza.

Nem véletlenül született ez a kormányzati előírás, amelytől nem lehet eltérni. A szállón csaknem harmincan, többségében legyengült szervezetű, a vírusnak hatványozottan kitett ember él. Amennyiben koronavírusteszt nélkül kerülne bárki visszaengedésre, úgy azon lakók élete kerülhetne veszélybe, akik maguk, az ott dolgozók és társaik védelmében betartják az intézményeknél központilag bevezetett kijárási tilalmat. Tavasszal ugyanezen szabályok betartásával sikerült megakadályozni a koronavírus megjelenését a hajléktalanszállón.

A Baptista Integrációs Központ fenntartásában működő budapesti ellátó intézményben azokról a hajléktalanokról is gondoskodnak, akiknek nincs érvényes negatív COVID-tesztje – a szűrést ott ingyen el is végzik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments