Hamarosan e-mailen kaphatunk értesítést tértivevényes kézbesítés esetén

Elektronikus útra tereli a Magyar Posta az ajánlott levelek és a tértivevényes küldemények kezelését, ám az ügyfelek felár ellenében továbbra is kitarthatnak a papíralapú megoldás mellett – írja a napi.hu.

Papír helyett elektronikus kézbesítési visszaigazolás érkezik januártól a tértivevényes levél kézbesítéséről, emellett elektronikusan is feladható lesz a tértivevényes és az ajánlott levél – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese. Az ajánlott levél feladásnál a posta azt igazolja, hogy átvette a küldeményt, míg a tértivevénynél a kézbesítést követően vissza is jelez a feladónak, ha azt kézhez kapta a címzett.

A feladáshoz, illetve a visszaigazoláshoz használt papírszelvények lesznek kiválthatók a digitális adatrögzítéssel. Ily módon a kézbesítő PDA eszközén tanúsítható az átvétel ténye, a feladó pedig e-mailen vagy a posta webes alkalmazásában, az ePostakönyvben kapja meg a visszaigazolást a tértivevényes leveleknél.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Az új módszert nem lesz kötelező igénybe venni, aki szeretné, továbbra is választhatja a papíralapú eljárást. Igaz, hatvan forint felár ellenében, mégpedig azért, mert a postának többletterhet jelent, ha nem digitálisan jelenik meg a rendszerben a küldemény, ekkor ugyanis a munkatársaknak feladáskor rögzíteniük kell az adatokat. A papíralapú visszaigazolást a posta az elektronikus kézbesítési adatok alapján állítja ki. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments