Három iskola újulhat meg a Magyar Falu Program keretében

Mint arról korábban beszámoltunk a Váci Tankerületi Központ, mint fenntartó öt iskolával hat pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program keretében iskolaépület vagy tornaterem felújításra a települési önkormányzatok hozzájárulásával.

Novemberben eredményt is hirdettek, így a Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola tornaterme, a Szobi Fekete István Általános Iskola Árpád Fejedelem Általános Tagiskolájának iskolaépülete és a Kosdi Arany János Általános Iskola épülete (képünkön) újulhat meg a jövőben.

Három pályázat esetében a pályázati dokumentáció ugyan megfelelt a kiírásban meghatározott tartalmi értékelési szempontoknak, azonban a rendelkezésre álló forrás kimerült, ezért tartaléklistára kerültek. Ilyen volt a Dunabogdányi Általános Iskola és AMI iskolaépület felújítása, a Szőnyi István Általános Iskola és AMI iskolaépületének felújítása, valamint a Kosdi Arany János Általános Iskola tornaterem felújítása is.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2020. december 1.

A projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2022. június 1.

A nyertes pályázatok tervdokumentációjában szerepel többek között nyílászárócsere, vizesblokk felújítás, tetőszerkezet javítás, villamossági munkálatok, hideg-meleg burkolás. A felújításra megítélt összeg megegyezik a pályázatban igényelt támogatással, mely projektenként megközelítőleg 50 millió forint vissza nem térítendő költségvetési támogatást jelent.

A sikeres pályázatok esetében, a helyi önkormányzattal szorosan együttműködve, igényeik figyelembevételével történik majd a felújítás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments