Oktatótraktort „csomagoltak ki” a váci mezőgazdasági iskolában

Három új oktató traktorral gazdagodott a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum. Három iskolájukba – a váci Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, a piliscsabai Dr. Szepesi László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba, illetve az örkényi Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba – kerültek az oktató járművek, amelyeket egy pályázat keretein belül nyertek el az Agrárminisztérium jóvoltából.

A projekt jelentősen segíti az agrárszakmák digitalizációját, a precíziós gazdálkodás elsajátítását, így diákjaiknak naprakész tudást adhatnak a tanulmányaik során. A gyerekek végzés után már magabiztosan, jogosítvánnyal és szakmai bizonyítvánnyal a kezükben vállalhatnak munkát vagy alapíthatnak vállalkozást.

A projekt konzorciumvezetője a Déli Agrárszakképzési Centrum, akikkel nemcsak a pályázat keretében, hanem egyéb szakmai területeken is jó az együttműködés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A traktorok „kicsomagoló eseményén” az érintett iskolák tanulói, oktatói és vezetői vettek részt, valamint az örkényi Közép-magyarországi ASzC Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium eseményén Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár és Soós Beatrix, az agrárszakképzési főosztály vezetője képviselte az Agrárminisztériumot.

A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum legfőbb vezetősége is részt vett az eseményeken: Földesi Gyula kancellár a váci iskolába látogatott el ezen a napon, míg Molnár Zoltán főigazgató és Komoriné Zorkóczy Aranka főigazgató-helyettes az örkényi, illetve a piliscsabai intézménybe érkezett a traktorok „kicsomagolása” alkalmából.

A pályázatban a támogatás összege 73 millió 755 ezer forint. Ebből az összegből Steyr 4085 Kompakt HiLo erőgépeket vásároltak. A STEYR márka több mint 70 éves traktorgyártási múlttal rendelkezik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A 2019-ben kiírt európai uniós támogatású, nyílt eljárású pályázat nyertese a Magtár Kft. volt. A traktorok működéséhez szükséges műszaki hátteret az egész ország területén ennek a cégnek a szervizszakemberei biztosítják majd. A STEYR gyártóval való szoros együttműködésüknek köszönhetően a traktorok gyártói garanciája 3 év, melyet 2 év további jótállással egészítettek ki.

A projekt keretein belül az Agrárminisztérium fenntartásában lévő centrumok iskolái összesen 24 oktatótraktort kaptak. Az oktató járművek T kategóriás jogosítvány megszerzéséhez segítik több szakmában is a tanulókat, a dokumentumot ingyenesen szerezhetik meg a tanulók.

A modern erőgépekkel kapcsolatos tudás mellett a precíziós gazdálkodás köré épülő digitális technológiák ismeretével is felvértezik a diákokat, megismerkedve a traktorokba épített Steyr S-TECH 700 típusú érintőképernyős ISOBUS kompatibilis vezérlő monitorral, a legmodernebb automata kormányzási rendszerrel, GPS technológiával.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A projekt segíti a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum stratégiai irányelveit, többek között a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, korszerű szakképzés biztosítását. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments